Fenerbahce vann säsongens första derby

Vänskapsmatch mellan Fenerbahce och Galatasaray.

Jo, man kan nog säga så men detta var långt ifrån en vanlig vänskapsmatch.

Precis som Feners lagkapten Alex de Souza sa innan matchen så finns det ingen vänskap mellan Fenerbahce och Galatasaray.

Detta är något som ni inte ser någon annanstans. Ett turkiskt derby inför fullsatta läktare i ett annat land?

Publiken var i extas och det smittade nog av sig på spelarna som verkligen var ordentligt laddade från första minut och korten delades ut till vänster och höger. Selcuk i Fenerbahce blev till och med utvisad.

Galatasaray öppnade matchen bäst genom en frispark utav Arda men Volkan Demirel i Fener-målet var bra med.

Men efter Selcuks utvisning i den 16:e minuten var det faktiskt Fener som var det bättre laget och skapade också flest lägen. Målet skulle också komma så småningom efter ett snyggt anfall där Kazim spelade fram bollen till Andre Santos som hade lekstuga med Ali Turan.

Efter målet fick matchen avbrytas i ett par minuter pga det kastades in bengaler på arenan. Dumt gjort, men vem kan man klandra? Första gången som många ser sina favoritlag och då kan det lätt bli fel.

Hursomhelst, innan halvleken tog slut hade Stoch det bästa läget men Ufuk var med på noterna.

I den andra halvleken var det Galatasaray som med en man mer på plan hade det mesta av bollen men lyckades trots det inte skapa allt för många målchanser. Fenerbahce visade upp ett bra försvarsspel och matchen slutade till slut med 1-0 seger till kanariefåglarna.

Bäst i matchen? I mina ögon Bekir Irtegün som gång på gång stoppade Galatasaray-anfallet. Bekir visade med kvällens match att han vill vara med och kämpa om en plats i startelvan när det börjar dra ihop sig.