Först Roma och nu Juventus

Mitt under VM-succén kom det fram uppgifter om att Diego Lugano hade en klausul i kontraktet som han skrev på förra året att han kunde säljas iväg för så lite som 3,5 miljoner Euro. Och det var i det här läget man trodde att buden skulle falla ner över Fenerbahce men ingenting hände, absolut ingenting…..förrän nu.

Under gårdagen kunde man läsa att Roma var intresserade och idag kan man läsa att Juventus är intresserade utav hans tjänster och frågan är nu om Diego Lugano som är tillbaka i Turkiet efter semester kommer att stanna kvar i Süper Lig?

Alla spelares dröm är att få testa sina kvalitéer i de bästa ligorna och även om Serie A inte längre håller lika hög klass som förut och att det inte är dåligt att spela i ett storlag som Fenerbahce så kan jag tyvärr tänka mig att Lugano vill röra på sig redan nu.

Var det den här klausulen som fick Lugano att skriva på ett nytt kontrakt förra sommaren? För det var sega förhandlingarna mellan honom och Fenerbahce då parterna inte var överens om lönen och det var faktiskt väldigt nära att han hamnade i Italien där Lazio var det hetaste alternativet men italienarna gick inte med på Luganos höga lönekrav.

Att Diego Lugano har italienskt pass gör inte saken lättare för Fenerbahce. Det ska bli väldigt intressant det här. Men till skillnad mot 3,5 miljoner Euro som det snackades om förut så kan en affär istället kosta ungefär 6 miljoner Euro.