Franco borta, vem står?

Argentinaren Leo Franco har till slut lämnat Galatasaray och skrivit på för Real Zaragoza i Spanien, tack och lov blev Galatasaray av med honom till slut. Franco har en otrolig meritlista, men han utgav aldrig den säkerheten och stabiliteten som man på förhand hade hoppats på. Leo Franco själv säger att han hade ett bra år i Galatasaray man att han hade personligen inte trivdes och där av gick man olika vägar.

Jag som supporter och TV-tittare är nöjd med att Leo Franco lämnat, jag har i flera år hoppats på Aykut, som jag personligen tycker håller bra klass, men han har inte riktigt fått förtroende till 100 % och jag tror heller inte att han kommer att få det nu heller. Adnan Polat har deklarerat i att man ska värva in 1 bra spelare till, personligen hoppas jag att det är en innermittfältare man ska värva, men det finns en stor risk i mina ögon att man värvar in en målvakt.

Jag hoppas att GS för en gång skull vågar satsa på sina egna Turkiska målvakter. Faktum är att vi inte spelar i Champions League denna säsong och i mina ögon håller både Ufuk och Aykut Europa League klass, gott och väl. Ufuk har dessutom potential att bli något enormt om han får speltid och förtroende. Där av hoppas jag att Galatasaray resonerar på så sätt att man satsar på sina två målvakter, samt håller kvar Emirhan i klubben som tredjemålvakt. Faktum är att Emirhan är den bästa i sin generation och har potential han också. Låter man honom få ett par år inom organisationen och om några år ger honom chansen i Turkiska Cupen, ja då kan även han bli något stort eller åtminstone en bra backup.

Volkan Babacan i Fenerbache är reservkeeper efter att ha fostrats i egna leden, Emirhan har potential att han också bli åtminstone reserv i herrlaget en vacker dag.

I nuläget bör man satsa på Ufuk som varit Turkiets största hopp om en stormålvakt en länge tid efter sina insatser i Manisaspor. Ge hans chansen på riktigt och använd Aykut som reserv.