Inför: Galatasaray – OFK Belgrad

Efter 2 månaders uppehåll och träningsmatcher är det dags för första tävlingsmatchen för Galatasaray denna säsong. En säsong som ska bli mycket intressant att se och som dessutom innefattar en flytt till nya Aslantepe.

Dagens motståndare kommer från Serbien och huvudstaden Belgrad. Klubben bildades redan 1911 så det är med andra ord ett anrikt lag i Serbien som vi möter. Efter att ha gått igenom truppen hittar jag inga intressanta namn, men jag hittade informationen att våran gamla Jugoslav, Cevad Prekazi tränar lagets ungdomslag. Dock har Prekazi tydliggjort att han ikväll håller på Galatasaray, helt rätt!

Intresset för biljetterna till matchen är lite oklara, det går fortfarande att beställa på nätet vilket skickar signalerna om att det lär bli glest på läktarna, men vi hoppas på det bästa då laget verkligen behöver stöd nu i början. Kval är kända för skrällar och förhoppningsvis ser vi ingen skräll idag, men man vet aldrig! Ser man dessutom till truppen till dagens match så saknas ”stjärnorna”, utan det är dom turkiska spelarna som kommer få dra lasset ikväll.

Det mest oroande är att vi inte har Baros på planen och det är väl till Baros man letar en backup, dock har vi Mehmet Batdal som kan spela fotboll och har en bra teknik, men efter att ha sett honom live en gång är min uppfattning att han är lite feg. Han skulle behöva lite explosivitet och lite mod, för att på så sätt utnyttja sin kroppshydda på ett bättre sett. Förhoppningsvis blommar han ut ikväll, men var beredda på att det kan bli målsnålt.

Matchtröjan är den Rosa tredjetröjan och förhoppningsvis blir det en bra start i den nya tröjan med en seger på Ali Sami Yen.

Rijkaard meddelade igår att Kewell, Neill och Pino är med i 18 manna truppen, men utan att veta truppen så skulle jag sätta pengarna på att det blir en trupp liknande följande:

Ufuk, Ali Turan – Servet – Neill – Balta, Sabri – Sarp – Cana – Serdar, Batdal – Arda

Stream: Atdhe , myp2p

Om någon annan har tips på Streams, tveka inte att dela med er genom att skriva en kommentar med länk.

Nu hoppas vi på seger och att Galatasaray lyckas vinna med fina siffror på hemmaplan.

***

Vi ska dock inte glömma att Besiktas spelar match idag i Prag mot Plzen. Ett Besiktas med Quaresma i truppen och med Schuster som tränare siktar på att vinna årets Euro League och då gäller det att besegra tjeckerna i denna kvalrunda. Besiktas börjar borta och avslutar hemma.