Mehmet Ekici lånas ut till Nürnberg

Den 20-årige offensiva mittfältare Mehmet Ekici som tillhör Bayern München kommer att under nästa säsong vara utlånad till Nürnberg. Det här blir nog en nyttig erfarenhet för Mehmet som har varit en av de bättre spelarna i Bayern Münchens andra lag de senaste åren, bland annat gjorde han 12 mål på 29 matcher i landets tredje division under den gångna säsongen.

I Nürnberg blir han nu lagkamrat med en annan tysk-turk vid namn Ilkay Gündogan.

Vem är då Mehmet Ekici?

Han är född och uppvuxen i Tyskland där han inledde sin fotbollskarriär i Unterhaching innan han flyttade till Bayern Münchens som 7-åring. Sedan dess har han utvecklats som fotbollsspelare och för några år sen tog han klivet upp i den tyska storklubbens andralag där det har blivit succé.

Mehmet har nu kommit upp till en ålder (20 år) där det är viktigt med speltid för att se hur mycket man kan utvecklas ytterligare och bästa sättet att testa sin talang är genom att spela mot de allra bästa vilket han nu får göra i Nürnberg.

Vilket landslag han kommer att spela för i framtiden om nu utvecklingen går åt rätt håll återstår att se men han har tidigare valt att representera de tyska ungdomslandslagen.