Özgürcan Özcan till Adanaspor

Han väntades bli nästa Hakan Sükür, men tyvärr ville det sig inte för Özgürcan Özcan som var en av Turkiets största talanger för bara några år sedan. Özgürcan Özcan som är född 1988 spelade ifjol i Rizespor, men där ville det sig inte riktigt och han hamnade snett med tränaren som inte ville ha honom.

Galatasaray har tidigare skickat signaler om att man inte är intresserad av honom och idag blev det klart att han för 250 tusen dollar hamnar i Adanaspor, vilket innebär att han nu får chansen som köpt spelare i en annan klubb. Det är allmänt känt att tränare som lånar in spelare från Galatasaray, Fenerbache och Besiktas medvetet väljer att bänka spelarna som är bra för att man inte vill att storklubbarna ska satsa på spelaren för att därefter köpa honom billigt och satsa på dom på riktigt.

Ett exempel på detta är Anil Karaer som just såldes till Adanaspor ifjol, året innan var han ingenting men efter att han såldes med kontrakt till Adanaspor har han blivit ordinarie och spelar i stort sett  varje match.

Att vara talang i Turkiet är inget lätt jobb och tyvärr så har vi ett seriesystem utan reservlag, som innebär att talanger inte kan stanna i storklubbarna efter en viss ålder och måste lånas ut / säljas ut för att få möjligheten till A-lagsfotboll.

Helt klart behöver Turkiet en reservlagsserie där alla åldrar får spela, för att på så sätt kunna utveckla spelare och utveckla Turkiskfotboll, men tyvärr är inte TFF intresserade av detta i dagsläget, vilket för mig är ett mysterium, men det kanske finns en bra tanke bakom det hela… eller?