På tal om hårda krav

Vet inte om man tänker på men på tal om hårda krav på tränare så är Aykut Kocaman Fenerbahces fjärde tränare sedan 2008. Efter att ”Zico” lämnade jobbet har både, först Luis Aragones och sedan Christoph Daum kommit och gått och nu står hoppet till Aykut Kocaman. Vem som har haft bäst resultat då?

Brassen ”Zico” förde klubben till ligatitel (den senaste) under sin första säsong och tog också laget till en kvartsfinal i Champions League (bästa resultatet för klubben) året efter.

Av den här anledningen är det kanske inte därför så konstigt att många Fenerbahce-fans saknar honom eftersom det är hans som har haft bäst resultat de senaste åren.

***

Om vi går tillbaka till Christoph Daum så är det egentligen konstigt att klubben gjorde sig av med honom efter bara en säsong med tanke på att han klart och tydligen sa både innan- och under säsongen att han behöver mer tid på sig för att få ut det bästa av laget. Det han började bygga klart tog aldrig slut och nu får istället Aykut Kocaman började om och bygga på något nytt, precis som de har varit de två senaste åren.