Polat: Vi ska värva mer

Galatasaray ska värva mer, vilket man deklarerat tidigare, men räkna inte med 3 bomber som Besiktas, utan det verkar som att Galatasaray kommer att förvalta 6+2+2 regeln på så sätt att dom sista 2 utländskaspelarna kommer att vara unga talanger som kan spela i A2 ligan. Detta ser jag personligen som mycket positivt då det skulle kunna innebära att man som Turkiskklubb faktiskt på ett seriöst sätt kan scouta unga spelare även från utlandet, för att sedan ta dem till Galatasaray och här utveckla dom till något stort.

Att värva unga spelare och låta dom utvecklas i sin egna akademi är något som jättarna i fotbollen gör, exempelvis Barcelona och Manchester United, det är för mig personligen helt oförståeligt att man inte i Turkiet har skapat regler som leder till att Turkiska klubbar kan ha samma möjlighet att värva in unga utländskaspelare.

Att man nu har en 6+2+2 regel skapar denna möjlighet på så sätt att 2 spelare måste vara på läktaren, att placera 2 A-lagsspelare på läktaren kan jag se som en stor risk, då spelarna kan bli missnöjda, att då lägga dessa 2 läktarplatser på ungatalanger som om några år förhoppningsvis kommer att blomma ut, är mer diplomatiskt och mindre kostsamt för våra klubbar. Där av hoppas jag innerligt att flera klubbar verkligen använder den sista +2:an till unga billiga spelare och inga dyra spelare.

Polat förklarade även att man ska värva in en till spelare av rang, han säger att man inte har bråttom, men herr Baskan, är det inte dags att fastställa truppen snart så att alla känner alla och blir indrillade av Rijkaard och Neeskens?