Vem blir Fenerbahces nya anfallare?

Att Fenerbahce ska värva en anfallare har ingen gått miste om, även om jag själv föredrar att klubben istället borde satsa pengarna på att värva en ny mittback och eventuellt en ny defensiv mittfältare för vi såg i matchen mot Young Boys att reservspelarna håller inte måttet och då skulle det kännas bra med andra alternativ när vi möter större fotbollsklubbar. Okej, vi är inne i början av säsongen men inställningen som vissa av spelarna visade upp i matchen mot Young Boys gör att de INTE förtjänar att bära Fenerbahce-tröjan.

Men vem blir den nya anfallaren?

Fenerbahces vice-president sa häromdagen att en ny anfallare kommer att vara klar inom ett par dagar, ett uttalande som turkisk press har uppfattat som att ”Övergången gällande Gyan bör inte dra ut längre på tiden”. Men frågan är om det ens blir Gyan? Som vi alla har förstått så kräver Rennes alldeles för mycket pengar (15 miljoner Euro) för sin anfallare, något som jag tror (vet) Fenerbahce inte alls är nöjda med.

Hade Rennes sänkt priset (en hel del faktiskt) så hade Gyan idag varit en Fener-spelare men förhandlingarna (som jag har förstått det) verkar gå segt och därför kan det bli så att någon annan istället hamnar i Fener, men vem då?

Tidigare under veckan skrev L’equipe att Fenerbahce var ute efter Lyon-spelaren Bafe Gomis för drygt 13 miljoner Euro. Och idag kommer det nya uppgifter om att Lyon-tränaren Claude Puel inte har några problem med att bli av med Gomis men att flera parter först måste komma överens.

Innan dess kom det fram uppgifter om att Juventus hade nobbat ett bud på David Trezeguet från just Fenerbahce.

Men det tar inte slut där, NTV Spor har idag valt en rubrik ”Mamadou Niang sista alternativet för Fenerbahce”. Mamadou Niang är idag 31 år gammal och spelar för Olympique Marseille där han gjorde 18 mål på 31 matcher förra säsongen men priset som det ryktas om, 10 miljoner Euro, lite väl mycket för en spelare som har passerat 30års-strecket?

Precis som jag skrev i början så tycker jag att ledningen ska titta efter alternativ till försvaret istället. Men det är klart man kan ursäkta sig med att både Diego Lugano och Gökhan Gönül var borta och det köper jag, försvaret blir mycket bättre med dessa två MEN vad händer om just de här två är borta i en avgörande gruppspelsmatch i Champions League? Då känns det inte säkert med Bekir, Önder eller Bilica (Ilhan har vi inte sett så mycket utav men han var inte alls bra i träningsmatcherna i början av säsongen).

Dessutom anser jag att både Gökhan Ünal och Semih Sentürk är så pass bra anfallare att vi kan klara oss med dessa två under säsongen. Man får inte heller glömma bort att det finns flera starka offensiva mittfältare i laget som snabbt kan hjälpa både Gökhan och Semih att hitta rätt framför mål. Att Gökhan Ünal spelade fram till båda målen i matchen mot Young Boys är ytterligare bevis på att han borde få chansen allvar och sist flera av dessa mittfältare vi har i laget kan också spela anfallare ifall det dyker upp skador eller avstängningar.

Så istället för att slösa massa pengar på en anfallare som kanske inte levererar så är det bättre att investera pengar i en försvare. Varför inte Diego Godin från Villareal? 24 år gammal och mittbackspartner med Diego Lugano i det uruguayanska landslaget?