3 bomber på ingång?!

Mycket nära källor till Galatasaray har uttalat sig om att Galatasaray innan nästa tisdag, oavsett hur det går i Europa League kvalet imorgon kommer att smälla av tre ordentliga bomber.

Det första namnet som verkar vara på väg in är ingen mindre än den tjeckiska landslagspelaren Tomas Roscisky som hör hemma i Arsenal. Spelaren som för några år sedan tog Bundesliga med storm och sedan övertygade i Arsenal, men som på grund av skada varit borta ett tag ser nu ut att hamna i Galatasaray och Turkiet. Som ni vet har man infört en ny regel i Premier League gällande truppernas storlek, man får bara ha 25 spelare i truppen var av X antal spelare ska vara fostrade i England och i klubben, där av gör sig Arsenal av med Tjecken och Galatasaray ser ut att bli ny adress om man ska tro källan.

Trots att han var borta i 15 månader visade han nu senast i Emirates Cup att han är tillbaka i form och om han hamnar i Galatasaray kan han leverera, tror jag i alla fall.

Ser man till vart han spelar så är han en ytter och det skulle innebär att vi kommer få en skaplig rotation på ytterplatserna. Arda Turan har sin plats, men denna värvning skulle innebära att Pino och Tomas rotera på ena kanten vad gäller startplats samtidigt som den som hamnar på bänken av dessa tre blir en jäkla inhoppare.

Den andra spelaren som ser ut att vara på väg in är Lazios rutinerade Argentinare Ledesma. Hans namn har nämnts flera gånger, men nu verkar det vara som så att han faktiskt är klar för Galatasaray, om man ska tro denna källa. Argentinaren som har över hundra matcher i Serie A är 27 år och tanken ska då vara att Ledesma och Cana ska bilda mittfältspar denna säsong.

Detta mittfältspar känns då på förhand som ett riktigt krigar par som kommer att underlätta mycket för mittbackarna och verkligen lösa det problemet som vi haft när motståndarna ställer om och våra offensivaspelare hamnar på fel sida av bollen. Med Ledesma och Cana skulle vi ha två krigare som skulle klara av att väga upp för spelare som hamnar fel.

Det sista namnet i detta paket skulle då vara en anfallare och om det stämmer så är det amerikanen Jozy Altidore som ansluter till Galatasaray. Amerikanen som är vindsnabb och arbetar bra med sin fysik och som faktiskt inte varit ordinarie i någon proffsklubb skulle fungera mycket bra som rotationsspelare till Milan Baros. Detta skulle även innebära att Mehmet Batdal får tid på sig att växa in i Galatasaray istället för att känna den stora pressen som han har nu när Baros är borta. Det skrivs att Altidore kommer att lånas in 1 säsong och att klubben har förköpsrätten.

Dessutom skriver en annan källa att Milan Baros är på väg att signera ett nytt 2 års kontrakt med Galatasaray vilket är riktigt positivt.

Notera dock att inget av ovanstående har bekräftats av klubben och detta klassas där av fortfarande som rykten.