En förlust i rätt riktning

En förlust är aldrig bra men just gårdagens förlust mot Trabzonspor kändes faktiskt helt okej. Inte för att vi förlorade tre poäng utan för att spelet såg trots förlusten ut mycket bättre än på väldigt länge. I förlustmatcherna mot både Young Boys och PAOK har vi helt klart varit det sämre laget medan i matchen mot Trabzon var vi minst lika bra om inte bättre.

Jag gillade hur Aykut Kocaman valde att starta matchen med Semih och Niang på topp.

Att vi sen släpper in två snabba mål på bara någon minut är inte okej. Första målet går det inte att göra så mycket åt men det andra är en ren försvarstabbe signerad Santos och Bilica. Santos som först släpper förbi sig Yattara väldigt lätt och sen inte ens försöker hinna ikapp honom medan Bilica som befinner sig i ingenmansland tittar åt linjedomaren och vinkar för offside. 0-2 underläge redan efter en kvart är verkligen ingen bra start.

Men våra spelare gav inte sig utan kom tillbaka och den kämpaglöd Semih visade vid 1-2 målet har jag inte sett på väldigt länge i Fenerbahce. Det behövs inför framtiden. Att sen Trabzonspor gör ytterligare mål bara någon minut senare är ren oflyt. Återigen var det en försvars miss när Glowacki som är stark på huvudet fick nästan stå rent i straffområdet och kunde enkelt styra in bollen bakom Mert.

Det allra positiva från den här matchen var när Miroslav Stoch fick hoppa in fem minuter före paus istället för Semih. Aykut Kocaman övergick till ”den vanliga uppställningen” med Stoch och Topuz på kanterna medan Niang och Özer fick röra sig fritt centralt.

Med den här uppställningen fortsatte vi att spela bra i den andra halvleken och helt plötsligt ser framtiden väldigt ljus ute.

Jag hoppas verkligen att Kocaman fortsätter med den här uppställningen i nästa match mot PAOK och nu vet jag inte när Dia kommer tillbaks men när alla spelare är friska så är uppställningen rätt så given i mina ögon. Och det är så vi måste spela i fortsättningen om vi vill nå långt.

Men för att den här uppställningen ska fungera perfekt till 100 % så behövs det en stark defensiv mittfältare så att våra offensiva spelare inte känner någon press att behöva ta extra arbete defensivt än vad de måste.

Och vad ska man säga om Alex? Till skillnad mot Stoch som verkligen visade att han ville vara med i nästa match så lyckades brassen inte förändra matchbilden. Snarare blev det tvärtom att tempot sjönk ner. Jag som trodde att vi skulle få se en mer hungrig Alex nu när han hade suttit på bänken.