Fenerbahce 4-2 Manisaspor: En dag på jobbet

Precis som väntat vann Fenerbahce programenligt men segern satt långt inne. Efter en sisådär första halvlek där Fener tog ledningen med 1-o efter en målvaktstabbe så var det Manisaspor som öppnade andra halvleken bäst och kvitterade också till 1-1 rätt så omgående.

Efter kvitteringsmålet var Fenerbahce rejält tillbakapressade och hade bud på fler mål men Mert Günok i målet gjorde flera grymma räddningar. Istället kunde Fenerbahce återigen ta ledningen genom Diego Lugano som höll sig framme på en frispark slagen av Alex de Souza. Vid det här läget så satsade Manisaspor allt framåt och Fener kunde både göra 3-1 och 4-1 genom Mamadou Niang som därmed gjorde sina två första mål i klubben.

 • Första målet på nick efter inlägg från Okan Alkan.
 • Andra målet rullade han in efter en fin passning från Caner Erkin.

I och med Niangs två snabba mål var matchen redan avgjord och det förklarar väl det tafatta försvarsspelet när Manisaspor reducerade till 4-2 genom Josh Simpson.

Mot slutet av matchen hade Fenerbahce flera klara målchanser, främst genom Özer Hurmaci men bollen ville helt enkelt inte in.

Matchens tre bästa

 • Okan Alkan
  Fyller 18 år i Oktober men visade ikväll att han är en perfekt ersättare för GG. Tog för sig rejält och visade upp ett härligt spel, både defensivt och offensivt. Låg också bakom två av målen. Nu lär det bli svårt för honom att få speltid när GG är skadefri men skönt att vi har en backup som håller.
 • Mert Günok
  – Ung målvakt som har fått chansen nu när Volkan är skadad. Stod för flera viktiga räddningar när matchen stod 1-1 och vi kan nog tacka Mert för den här segern. Finns dock ingen hjälp alls vid det sista målet.
 • Mamadou Niang
  – Fick äntligen göra mål, två stycken blev det och det kunde ha blivit fler. Det räcker för att komma med på den här listan.

Fenerbahce 4-1 Manisaspor (1-0)
1-0 Alex de Souza
1-1 Isaac Promise
2-1 Diego Lugano
3-1 Mamadou Niang
4-1 Mamadou Niang
4-2 Josh Simpson