Fenerbahce – Manisaspor: Dags att ladda om…

Europa äventyret tog slut innan allvaret började. Tråkigt och det kommer nog ta ett tag innan den stora besvikelsen har lagt sig. Optimisterna säger att ”det är bra för nu kan vi koncentrera oss på ligan” och visst kan jag hålla med i det eftersom vi ändå inte hade något att göra i Europa ändå, speciellt inte med det spelet vi visade upp i matcherna mot PAOK och Young Boys. Men ska vi bara acceptera situationen och gå vidare? Medan andra klubbar kommer ha det roligt, åtminstone under hösten får vi istället, ja just det, koncentrera oss på ligaspelet. Hur roligt är det på en skala?

Varje spelares dröm är att få spela ute i Europa och säg vad man vill men det här misslyckandet kommer att jaga spelarna tills de vinner ligan och dit är det en väldigt lång väg att vandra.

Dessutom tycker jag att man bara skjuter upp problemen genom att det är bättre att koncentrera sig på ligaspelet. Vi kommer fortfarande att ha samma trupp, tror inte det blir fler värvningar nu och det som skrämmer mig mest är att hur bra spelet än blir mot de sämre lagen i ligan så kommer vi bara att bli lurade över den här truppens kapacitet.

Det är värt att upprepa flera gånger. Jag vill se mitt favoritlag spela i Europa varje år. End of story.

Imorgon väntar match mot Manisaspor inför tomma läktare, förhoppningsvis för sista gången den här säsongen. Manisa har inlett säsongen med två raka förluster och en målskillnad på 1-5.

Vi är storfavoriter och om inget olyckligt inträffar så ska vi bara vinna matchen. Har vi extra flyt kan vi förvänta oss siffror som liknar segermatchen mot Antalyaspor för ett par veckor sen.

Volkan Demirel, Mert Günok, Ugur Boral, Gökhan Gönül och Daniel Güiza stod över dagens träning. Dessutom deltog inte Emre Belözoglu för fullt.

Volkan kommer inte att spela men Mert är nog redo för spel annars får vi se tredje målvakten Ertugul Taskiran. Vi måste snabbt hitta en ersättare till GG annars finns det en risk att han sliter ut sig. Hur mycket orkar hans kropp egentligen? Är det läge att ge Okan Alkan chansen? Jag hoppas verkligen det för GG är i behov av vila. Och trots att han mer eller mindre har varit skadedrabbat det senaste året så kör han på för fullt och är som vanligt uttagen i landslaget, men GG är en krigare utan dess like! Ibland känns det dock som om verkligheten kommer att hinna ikapp honom när som helst. Dessutom verkar han stundtals vara hämmad utav skadorna under matcherna.

Vår andra krigare på mittfältet Emre finns nog också med från start imorgon kväll. Även om han är i behov av vila vilket han bör göra också då Selcuk och Cristian borde klara av det motstånd Manisaspor kommer att bjuda på.

Annars finns det läge för Aykut Kocaman att ändra om helt och testa ett nytt system. Vad sägs om att spela med Mehmet Topuz och Özer Hurmaci som centrala mittfältarna?

Om jag får leka med tanken för en stund så hade jag gärna sett den här startelvan imorgon

Mert
Okan – Lugano – Bekir – Caner
Dia – Topuz – Özer – Stoch
Alex – Niang

Intressant, eller vad säger ni?

Nu lär det inte bli så här men man ju alltid hoppas.

Manisaspors tränare Hakan Kutlu säger inför matchen att de kan slå Fenerbahce. Det är väl klart att de kan göra det men det kommer inte att hända. I Manisaspor spelar för övrigt Gabriel och Jimmy Dixon men de kommer inte att kunna hindra Fener från att vinna matchen.

Håll ögonen på: Miroslav Stoch
– Har redan växt till en favorit hos många trots den korta tiden i klubben. Stoch har helt klart varit vår bästa offensiva spelare i inledningen av säsongen. Jag är helt säker på att Manisaspor försvaret får det jobbigt imorgon.

Fenerbahce – Manisaspor

Matchen startar 19.00 och sänds som vanligt på LigTV via DigiturkWebTV.

Domaren heter Halis Özkahya.