Förlust mot Young Boys

Som väntat blev det inget stormatch från Fenerbahces sida. Svårt att hitta ord så här direkt efter förlusten men en sak är säker och det är att Young Boys inte bara förtjänar segern ikväll utan också vidare avancemanget till nästa kvalomgång.

Det spel Young Boys har visat upp i de här två matcherna har varit ett spel som jag önskar få se ut av Fenerbahce i framtiden. Ett snabbt passningsspel som öppnar upp motståndarförsvaret (I det här fallet Fenerbahce-försvaret) och faktum är om det inte vore för Volkan Demirel så hade totalställningen kunnat bli 3-7 eller liknande.

Fenerbahce blev utspelade på bortaplan och samma sak hände ikväll inför ögonen på Turkiets nya förbundskapten Guus Hiddink som satt på läktaren.

Matchens enda mål kom i den 40:e minuten när kamerunaren Henri Bienvenu sprang i djupled och hittade rätt bakom en chanslös Volkan Demirel. Nyförvärvet från Genclerbirligi Ilhan Eker hängde inte alls med och 0-1 skulle stå sig halvleken ut trots att ett annat nyförvärv, Issiar Dia som för övrigt gjorde debut hade en kanonchans i slutet av halvleken men han fick ingen vidare träff på bollen.

Inför den andra halvleken gjorde Aykut Kocaman två byten då Bekir Irtegün och Alex de Souza fick kliva av. In kom istället Gökhan Gönül och Selcuk Sahin. Men till ingen nytta då Miroslav Stoch bara några minuter senare bestämmer sig för att filma i straffområdet. Ett dumt val då han redan hade ett gult kort och blev därmed utvisad.

Okej, vi var i behov av ett mål men det var över 40 minuter kvar av matchen när Stoch fick hjärnsläpp. Hade detta hänt i 95:e minuten så hade jag inte brytt mig för då hade det varit värt ett försök men i början av en andra halvlek när Aykut Kocaman precis gjort ett par ändringar för att ändra matchbilden?

Under resten av matchen hade Fener väldigt svårt att skapa chanser och det var istället Young Boys som var närmare ett mål. I matchens allra sista minut hade inhopparen Semih Sentürk en jättechans men målvakten Marco Wölfli gjorde sitt livs räddning.

Närmast väntar sista kvalomgången till Europa League för lagets del men om spelarna inte visar upp bättre inställning än det här kan man lika gärna lämna walkover.

För att Fenerbahce ska nå långt i Europa krävs det bättre koncentration av flera spelare.

All snack om anfallare. Glöm det och värva nya spelare till försvaret istället och sen när det är klart, värva en STABIL defensiv mittfältare för Cristian Baroni visade att han inte håller måttet. Inte för tillfället åtminstone.

Självklart kan vi vara ledsna över den missade platsen till Champions League men hur trevligt hade det varit att åka på storstryk när man möter bättre motstånd i fortsättningen.

Målet

Se på det nonchalanta Fener-försvaret