Galatasaray största/populäraste sportgruppen på Facebook!

”Spor haberleri ve yorumlarının yer aldığı internet sitesi ”sportingintelligence”de yayımlanan Nick Harris imzalı araştırmaya göre, Facebook’ta grubu bulunan tüm spor kulüpleri arasında Galatasaray en büyük popülariteye sahip.”

Ovanför är det som vad sagti CNN Turk och på ajansspor.com och nu även självklart på den officiella facebook sidan av GS. Galatasaray är den största och populäraste sportklubben på Facebook med hela 4.1 miljoner följare och man har ett stegs avstånd till tvåan FC Barcelona som har 3.4 miljoner följare. Men Galatasaray är inte det enda turkiska sportklubben i listan för att på 3e plats hittar vi Fenerbahce med 2.8miljoner följare och på 8e plats har Besiktas med 1.5 miljoner följare. Detta var en nyhet man blev ju jätteglad över helt klart då man får höra att ett turkiskt fotbollslag i detta fall(Galatasaray) är mest populärast på Facebook och även att Fernabahce och Besiktas finns med på listan gör grejen ännu bättre!

Här är top 10 listan med följare(talen bredvid räknas i miljoner):
1) Galatasaray Türkiye 4.1
2) Barcelona İspanya 3.4
3) Fenerbahçe Türkiye 2.8
4) Real Madrid İspanya 2.7
5) LA Lakers ABD 2.3
6) Liverpool İngiltere 1.9
7) NY Yankees ABD 1.8
8) Beşiktaş Türkiye 1.5
9) Boston Red Sox ABD 1.3
10) Manchester United İngiltere 1.26

Stort grattis till GS som är populärast och till FB och BJK som kom på 3eplats(Fb) och 8e plats(Bjk)