Greker härjade i Istanbul

Tyvärr förlorade Fenerbahce igår mot PAOK från Grekland, något som gladde grekerna som var på plats. Dock var det mycket oroligheter kring den busskaravan som besökte Istanbul.

Man bråkade inte bara med supportrar, utan började att tjafsa med polisen och då fick man rejält med stryck, vilket ni kan se i den andra videon av dom två som vi lagt upp här på sidan.

Enligt rapporterna blev 43 grekiska ultras kvar i Istanbul.

Det enda oroväckande var att fansen hördes så pass mycket i Sukru Saracoglu, visst har Fenerbahce en fin arena och snart även Galatasaray, men i och med nya arenor så blir biljetterna även dyrare. Det känns som att den vilda fotbollskultur som man en gång sett i Turkiet börjar att sina i och med dom dyrare biljetterna som Fener och GS har. Kanske borde respektive klubbs ledningar börja fundera på om man inte ska sänka priserna och få tillbaka den gamla goda läktarkulturen som vi ser på Inönu Stadion, i Eskisehir eller i Bursa.

För gårdagens match på Sukru Saracoglu var första matchen någonsin som jag hörde bortafansen så mycket, dags med andra ord för Aziz Yildrim att sluta irritera supportergrupperna och börja stötta dom istället. Det är inte meningen att man som ordförande ska se till att stänga grupper som UniFB eller Grup CK.