Inför Fenerbahce – Medical Park Antalyaspor: Ligapremiär inför tomma läktare

Inga fans på plats ikväll....

Ligapremiär. Inför tomma läktare då fansen löpte amok efter slutsignalen mot Trabzonspor i den sista matchen förra säsongen (läs mer här.) Antalyaspor med det nya sponsornamnet Medical Park kommer på besök.

Antalyaspor har ALDRIG vunnit en bortamatch mot Fenerbahce. Sedan lagen möttes första gången 1982-83 då matchen slutade oavgjort har Fener vunnit hela 14 raka mot kvällens motståndare. Om bortalaget överhuvudtaget ska vinna mot Fenerbahce på bortaplan så ska det ske ikväll då förutsättningarna inte kan vara bättre. Moralen i hemmalaget verkar sisådär efter förlusten mot Young Boys samt att flera spelare är på väg bort från klubben. MEN det viktigaste är ändå att matchen spelas utan de fanatiska fansen som kan vara skillnaden mellan död och liv speciellt på hemmaplan.

Totalt har lagen ställts 30 gånger mot varandra där Fenerbahce har vunnit 21 gånger medan Antalyaspor bara har vunnit 3 gånger.

Målskillnaden i dessa matcher har varit 57-23 till Fenerbahces fördel.

Senaste matcherna

2000-2001
Antalyaspor-Fenerbahçe 0 – 1
Fenerbahçe-Antalyaspor 2 – 1

2001-2002
Fenerbahçe-Antalyaspor 3 – 2
Antalyaspor-Fenerbahçe 0 – 1

2006-2007
Fenerbahçe-Antalyaspor 4 – 2
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 – 0

2008-2009
Fenerbahçe-Antalyaspor 2 – 0
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 – 1

2009-2010
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 – 2
Fenerbahçe-Antalyaspor 1 – 0

Positiva nyheter

Glädjande besked för Fenerbahce är att Diego Lugano verkar vara i ”fit for fight” igen och kommer med stor sannolikhet att bilda mittbackspar med Fabio Bilica ikväll. Dessutom förväntas spelare som Mehmet Topuz och Özer Hurmaci vara redo för spel igen efter att ha varit borta pga skador under en längre tid. Att just dessa två är tillbaka tycker jag är extra roligt då de är Fenerbahces framtid. Redan under sin första säsong i klubben visade bägge två potential och med deras löpstyrka kommer de att vara viktiga för laget den här säsongen.

Issiar Dia, Daniel Güiza och Deivid kommer att missa matchen pga skador men de två sistnämnda är på väg bort från klubben så de kommer inte att saknas medan Dia som visade upp ett härligt spel i andra matchen mot Young Boys kommer att vara en viktig del av laget framöver. Enligt rapporterna så tar Aykut Kocaman det säkra före osäkra och låter Dia stå över ikväll för att vara tillbaka mot PAOK om ett par dagar.

Återkomsten

Deniz Baris som spelade över 100 matcher i Fenerbahce-tröjan kommer på ett kort besök till sin gamla hemmaarena då han nuförtiden spelar för Antalyaspor. Ett Antalyaspor som siktar på den övre halvan av tabellen den här säsongen. Laget innehåller flera rutinerade spelare målvakten Ömer Catcic och anfallaren Necati Ates. Målvakten Ömer kommer dock att missa kvällens match. En annan viktig spelare för bortalaget är Tita som ska styra det offensiva spelet. Dessutom har Antalyaspor värvat franska mittfältaren Gregory Proment, med meriter från den högsta ligan i hemlandet.

Hur kommer Aykut Kocaman att ställa upp med laget?

Den bästa uppställningen som jag ser det vore:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül – Diego Lugano – Fabio Bilica – Andre Santos
Cristian Baroni – Emre Belözoglu (K) – Mehmet Topuz
Colin Kazim-Richards —————————– Miroslav Stoch
Gökhan Ünal

Men så lär inte bli fallet då jag tror Kocaman inte vill släppa taget om lagkaptenen Alex de Souza (inte än).

Istället lär vi få se en uppställning med följande spelare:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül – Diego Lugano – Fabio Bilica – Andre Santos
Cristian Baroni – Emre Belözoglu
Colin Kazim-Richards – Alex de Souza (K) – Miroslav Stoch
Gökhan Ünal

Det kan även bli så att Mehmet Topuz tar Kazim-Kazims plats till höger om mittfältet. Här tycker jag dock att Kocaman kan pröva ett nytt system. Spela med tre centrala mittfältet med Emre, Cristian och Mehmet Topuz och ha Alex på högerkanten. Hade det funkat?

Volkan Demirel
Gökhan Gönül – Diego Lugano – Fabio Bilica – Andre Santos
Cristian Baroni – Emre Belözoglu – Mehmet Topuz
Alex de Souza (K) —————————– Miroslav Stoch
Gökhan Ünal

Hur laget än kommer att se ut hoppas jag verkligen att de tar sig i kragen och vinner den här matchen då en bra start i ligan är väldigt viktigt och stärker också självförtroendet inför matchen PAOK i kvalet till Europa League.

Matchen går som vanligt på LigTV som kan antingen ses via DigiTurkWebTv eller via någon stream sändning på nätet.

Stadion: Sükrü Saracoglu stadion
Tid: 20.45 (21.45 lokal tid)
Domare: Bülent Yıldırım