INFÖR: PAOK FC – Fenerbahce SK

Efter ett totalt fiasko i CL-kvalet får vi nu istället sikta in siktet på Europa League. För er som inte vet så förlorade Fenerbahce mot Young Boys i Champions League kvalet(Totalt 3-2). Flera av oss trodde vi skulle ta det här på hemmaplan men det gick inte vår väg då vi såg hur pass bra försvaret var också. I dess båda möten fick man då också två utvisningar(en i varje match). De som såg rött var Kazim-Kazim och Miroslav Stoch. Lite värt att skriva: Young Boys rivstartade mot Tottenham igår och ledde med 3-0 och hade mycket bra spel men efter 82 andra minuten kom slutresultatet, 3-2. Efter Roman Pavulychenko gjort ett snyggt mål för Tottenham. Men nog om det och tillbaka till våran match.

Fernebahce startade Spor Toto Super Lig mycket bra med en 4-0 seger i Sukru Saracoglu som var helt tomt på publikläktarna. Det var Semih’s dag kan man lugnt säga då han gjorde 2 av målen. De andra målen gjordes av Alex och Gökhan Gönül. Noterbart att Semih gjorde 2mål+1assist, Alex 1mål+1assist, Mehmet Topuz 2assist och Gökan Gönül gjorde ett mål. Vill ni se målen så kan ni se dem här! Även om motståndet inte var det bästa så var det riktigt bra spel från Fenerbahces sida och vissa har hittat sin form(Semih, Alex o Topuz etc.) Glädjande är att Diego Lugano är tillgänglig, så Fener inte får så stora problem i försvaret.

PAOK FC- Inte så mycket att säga om dem då jag inte vet hur deras matchform är i och med grekiska ligan inte börjat. De blev också utslagna ur CL-kvalet, men de utmanade Ajax in i det sista och var ett tag påväg vidare i kvalet. Dock blev det Ajax som tog sig vidare och Paok hamnade också i EL-kvalet. Gäller ju att inte underskatta laget och att när man får bollen att uttnyttja anfallen för jag tror att Fenerbahce lär köra mer deffensivt då dessa(PAOK) kommer rivstarta direkt. De grekiska lagen har stort tryck på läktarna likt de turkiska lagen.

PAOK:s trupp har jag inte kunnat hitta nånstans på deras hemsida då jag inte förstår språket eller bokstäverna. Dock har Fenerbahce följande trupp med sig:

Följande spelare finns med på resan till Grekland: Volkan Demirel, Mert Günok, Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Lugano, İlhan Eker, Önder, Andre Santos, Okan Alkan, Caner, Selçuk, Cristian, Gökay, Emre, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Alex, Gökhan Ünal, Semih, Niang.

Ugur Boral, Daniel Güiza, Deivid, Issiar Dia och Kazim-Kazim saknas pga skador medan Bekir, Miroslav Stoch och Fabio Bilica är avstängda.

– Taget ur Ilproffesores artikel härifrån!

Som ni ser så är Niang uttagen och jag tycker att man borde spela denna gången med två anfallare på topp, för detta skulle vara mycket nersänkandet för Semih om han fick starta på bänken efter att ha gjort två mål och en assist i ligamatchen mot Antalyaspor. Denna elvan skulle jag tippa att det blir:

—————V.Demirel—————-
–G.Gönül—D.Lugano—Christian—DosSantos–
——M.Topuz—Emre.B—Selcuk.S—-
—————–Alex——————
—–Semih.S————-M.Niang——–

Med tanke på spelare som är borta så får man nog välja på dessa. Tror Christian får flytta ner bredvid Lugano och att Selcuk kommer in i startelvan. Som sagt truppen är tunn med ”stjärnspelare” denna gången. Alex spelar som offensiv innermittfältare bakom Semih och den nya spelaren Niang.

Uttalanden inför matchen:

Alex: ” Vi ska göra vårt bästa när vi spelar, och vårt mål är att vinna. Vi vet hur PAOK är, vi har sett hur de spelar  och det kommer bli svåra o starka motståndare. Jag har brasilanska vänner som spelar i den grekiska ligan och jag har pratat med dem o fått meta mer om PAOK som motståndare, jag förväntar mig en tuff match” – Kaptenen Alexs ord.

Även Fenerbahces tränare talade i en längre presskonferans, läs det här!

***********************************************************************
MATCHTIPS: Skulle vilja säga en Fenerbahce vinst på 2-1 men detta lär bli riktigt svårt. Det är hjärtat som säger detta men hjärnan säger mig 1-1 efter att Semih än en gång nätat.
MATCHDATUM: 19 Augusti 2010, 20:30 Svensk tid.
PÅ TV?: Har inte sett vilka som har rättigheterna till denna men förmodligen D-Smart, vi kommer i alla fall lägga upp stream till denna matchen och även till Galatasarays o Trabzonspors match.