Inför PAOK – Fenerbahce: Greklandsexpert svarar på ett par frågor

Turkiskfotboll.com har varit i kontakt med den grekiska fotbollsexperten Antonios inför matchen mellan PAOK och Fenerbahce. ”Ante” som själv är en Panathinaikos-supporter har svarat på ett par frågor ur grekiskt synvinkel.

Hur går snacket i Grekland inför matchen mot Fenerbahce?
– Jo visst går snackat om matchen i Grekland. PAOK bildades i samma stad som Fenerbahce och har på så sätt en hel del historia från den staden.

Hur ser de övriga lagens supportrar på matchen?
De övriga lagen ser inte detta som något mer än annat. I Grekland är oftast passionen till ens egna fotbollsklubb så stor att de flesta supportrarna inte lägger ner så mycket tid på andra klubbar. När det gäller rivaler hoppas säkert en och annan som håller på rival-lag till PAOK att man förlorar.

Vilka är PAOK’s viktigate spelare?
Vierinha och Ivic skulle jag vilja påstå, men de har även kända spelare som Pablo Garcia och Contreras. Inför årets säsong har man även värvat Salpigidis som skall stärka lagets offensiv.

Kan du berätta lite om hur PAOK spelar?
Offensiven har visserligen varit ett lite halvt problem för PAOK. Man har hämtat bra placeringar de senaste åren i ligan men fotbollsmässigt har man inte bjudit på en show. PAOK spelar oftast 4-2-3-1 och spelar helst säkert spel. Man brukar heller inte gå alltför mycket framåt. Laget är medvetna om att man inte är favoriter mot Fenerbahce men notera även att PAOK är riktigt starka på hemmaplan.

Det går rykten på internet om att PAOK-fansen ska ha en uppvisning i form av bengaliska eldar, något du kan bekräfta?
Det är inget jag riktigt skulle kunna svara på, men det skulle inte förvåna mig om fallet var så då det i princip förekommer i varenda stormatch grekiska klubblag har på hemmaplan. Matchen mot Fenerbahce får ses som PAOK’s största hittills under säsongen.

För övrigt tror jag att fotbollen kan vara hyfsat jämn i dessa två mötena men i slutändan tror jag att Fenerbahce går vidare då de faktiskt har starkare lag än PAOK.

******

Vi vill tacka vår grekiska vän som ställde upp och svarade på dessa frågor.

Andreas favoritlag är som sagt Panathinaikos och han är skribent på Svenska Fans. Han har även tidigare varit skribent på grekiska sidan men valt att koncentrera sig på klubblaget istället. Du hittar sidan här!