Inför premiäromgången: Svenskt möte i första matchen

Lördagen bjuder på fyra matcher: Sivasspor – Galatasaray, Gaziantepspor – Kasimpasa, Bucaspor – Besiktas och svenskmötet Eskisehirspor – Genclerbirligi där Erkan Zengin spelar för hemmalaget och Labinot Harbuzi för bortalaget.

Enligt rapporterna kommer den förre Hammarby-spelaren Erkan Zengin inleda på bänken medan Labinot Harbuzi finns med från start i sin vanliga centrala mittfältsposition.

Det är två lag med ambition att hamna högt upp i tabellen som möts i första omgången.

Hemmalaget Eskisehirspor har förstärkt med spelare som Batuhan Karadeniz, Pele och Rodrigo Tello medan bortalaget Genclerbirligi har gjort sig av med alla utländska spelare från förra säsongen och tagit in två landslagsspelare från Albanien, en skotsk mittfältare samt en talangfull anfallare från Bosnien.

”Es, Es” senaste nyförvärv, Diego från Genoa som anslöt på lån tidigare under veckan kommer inte att spela medan skadade Aykut Demir och Mustafa Pektemek saknas i bortalaget.

Matchen som spelas på Eskisehir Atatürk stadion startar 21.00 (22.00 turkisk tid) och domaren heter Halis Özkahya. Om du är intresserad av att se matchen kan du göra det på DigiTurk WebTV’s hemsida som du hittar här. (Sidan är dock på turkiska). Där går det att se både Eskisehirspor- och Genclerbirligis alla matcher den här säsongen för bara 9 dollar (per lag) i månaden.