”Scouting”: Ilkay Gündogan

Hej alla, jag ber om ursäkt att ”Scouting” var ”nere” ett tag då det inte har kommit ut på ett tag en ny ”Scouting” rapport. Detta pga skolan och studierna har dragit igång och tänker hädan efter att försöka få med runt 2 artiklar varje vecka. Troligtvis Lördag-Söndag.

Next out i ”Scouting” blir Ilkay Gündogan som har blett otroligt hyllad. Inte nog med att FC Nürnbergs(Ilkays nuvarande klubb) målvakt Raphael Schaefer som sa att: ” Ilkay kan bli bättren Mesut Özil

Ja han liknar ändå lite Mesut Özil, inte utseende då utan på planen när han spelar. Ilkay spelar som en offensiv mittfältare och kan även spela ute på kanterna. Han är så som Özil född i Gelsenkirchen, Tyskland. Född 24e oktober 1990 (Blir 20år i år) och har redan spelat över 20matcher för Nürnberg i Bundesliga.Högerfotad men har inte en dålig vänster heller. Låt oss inte hoppa över ”från början” och låt oss vänta med Bundesliga debuten.

Ilkay måste ha haft föräldrar/släktingar som älskade fotboll oerhört mycket och ville att han skulle bli en fotbollsspelare någon dag då han(Ilkay Gündogan) började spela fotboll redan när han var 3år(!) gammal i SV Gelsenkirchen-Hessler 06. Vid åtta års åldern så blev det en kort sejour i Schalke 04, samma år (1999) återvände han tillbaka till sin gamla klubb och spelade vidare där. Han spelade där ända tills han var 14år och sedan blev SSV Buer ny klubbadress. Där blev det bara ”en säsong” om man säger så, för att VfL Bochum skulle bli den 4e klubben i karrären och här drog elitkarrären igång. Men där var det 3 ”mörka år” för Ilkay, lite skador och för lite speltid men ändå lyckades han 2008 komma till FC. Nürnberg. Och i Nürnberg började karriären på allvar säsongen 2009-2010. Samma säsong gjorde Ilkay 24 matcher varav 21st från start och på alla dessa matcher nätade han 2 gånger. Hans första mål kom mot det Tyska mästarlaget Bayern München. Med hans mål lyckades Nurnberg få med sig ett oavgjort resultat. Det var inte direkt i början som Ilkay fick bli startspelare i Nurnberg det var mer i mitten av säsongen, och just nu är han mer eller mindre ohotad på sin position.

Ilkay Gündogan representerar idag Tysklands juniorlandslag. Han har spelat 9 matcher (2st=U20, 6st=U19 och 1st=U18 ) Räkna med att det blir fler efter prestationen i förra säsongen. Ilkay Gündogan kommer vi få höra mer av i Bundesliga 2010/2011. Med Nürnberg har han kontrakt tills sommaren 2012.

Transfermarkt.de värderar Ilkay till 3.5miljoner €