”Scouting”: Ömer Toprak

Efter att ha haft ett långt uppehåll med serien ”Scouting” så tycker jag att det är dags att börja i igen. Det har hamnat lite utanför sidan då Silly Season har varit mer skrivande denna sommar. Nu tillbaka till Scouting och idag blir det Ömer Toprak som jag har kollat upp.

 

Ömer Toprak, en mycket lovande mittback som man idag skulle gärna vilja ha i det turkiska landslaget då försvaret är inte tillräckligt starkt. Ömer är föddes 21 juli 1989 i tyska staden Ravensburg. FV Ravensburg var hans första klubb han spelade för och dem började han spela för när han var barn. Han spelade i FV Ravensburg tills 2005 och sedan blev det en ny klubbadress för Ömer. Sc Freiburg skrev kontrakt med Ömer(då 16år, idag 21år). Det blev en del spel i reservlaget och Ömer imponerade på tränaren. Efter två år så kom a-lags debuten för Ömer, dock fick han vänta ett år innan genombrottet skulle komma. Till säsongen 2008/2009 så blev han en startspelare i Freiburgs lag och var en stor del till att SC Freiburg gick upp från 2.Bundesliga till 1.Bundesliga. Han spelade 30matcher varav 29matcher från start den säsongen i ligan och han även med att panga in 4mål. Han fick mycket beröm för sin säsong och belönades med att bli SC Freiburgs och 2.Bundesligas bäste spelare.

SC Freiburg gick upp till 1.Bundesliga och då var förväntningarna stora på Ömer Toprak. Den mycket omtalade spelaren. Skulle han vara bland de största talangerna i ligan? Hur skulle det gå för Freiburg? Den 9 juni 2009  är Ömer Toprak med om en bilolycka och han flera svåra  brännskador och efteråt fick han ett tag särskild klinik. Det tog honom 4månader att ”återhämta” sig då han började med Rehab-träning. Första matchen för Ömer kom den 9januari 2010 i en tränignsmatch mot Elche CF där han spelade bara en halvlek. Det blev tyvärr inte som alla hade hoppats efter den lindriga skadan och han bara göra 14matcher för Freiburg varav 10 från start i Bundesliga. Hittade inte sin toppform och det är bara att ladda om för den nya säsongen i Bundesliga och vi får se om den har påverkat Ömers utveckling.  Han är som sagt mycket lovande mittback och med sina 186cm så är han stark i luften, passar/slår bra med båda fötterna och är en stabil mittback. Ömer Toprak har spelat 3matcher/1mål för Tysklands U-19 landslag, lär han fortsätta i Tyskland eller väljer han sina föräldrars land? Framtiden kommer säga det.

Transfermarkt.de värderar Ömer Toprak till 4miljoner € [EURO]