Sezgin sitter kvar

Adnan Sezgin har inga tankar på att avgå från som roll som sportchef trots uteblivna värvningar.

Supportrarna har visat kraftigt missnöje mot Adnan Sezgin som sportchef för Galatasaray och där även ansvarig för transferplotiken för klubben. Efter att ha sålt tunga pjäser som Keita och Topal samt gjort sig av med bra backupspelare som Emre Güngör och Ugur Ucar har han hamnat riktigt snett med supportrarna och frågan är hur Sezgin tänker när han genomför dessa truppförändringar.

Helt klart är att allt han gjort denna sommar kraftigt har missgynnat klubben och nu börjar det komma fram mer och mer saker kring vad som händer i bakgrunden. Enligt gamla styrelsemedlemmar hade Haldun Ustunel, som hämtade Rijkaard till Galatasaray, kommit överens med flera spelare och klubbar inför sommaren, för att kunna underlätta Rijkaardsarbete som tränare. Men Polat satte sig emot Ustunels värvningar och det slutade med att Ustunel lämnade jobbet och idag sitter GS i skiten.

Andra föredetta styrelsemedlemmar ifrågasätter Adnan Sezgin och bland annat skrivs det att han på egen hand, utan begäran av Rijkaard, har värvat in Cana och Pino, två spelare som Rijkaard inte velat ha, utan som Sezgin luskat fram.

Att Ustunel avgått och att Sezgin inte genomfört värvningarna som Rijkaard vill ha, tros även vara anledningen till att Rijkaard är på dåligt humör senaste tiden. Mycket tyder på att om Polat blir kvar, så kommer Rijkaard att få lämna sin post snart. För faktum var att Rijkaard var en del av Ustunels plan och vision av GS. En vision som blev för mycket för Polat som ansåg att Ustunel började bli för stor och på så sätt stoppade dennes framfart.

Fatih Altaylı som var vice ordförande i klubben under den provisoriska styrelsen 2001, menar i en insändare i tidningen Habertürk att trots att han och Mehmet Cansun, som var ordförande under finanskrisen som skakade Turkiet och rubbade Galatasaray från tronen, trots problem kunde avancera ur Champions League och bjuda på motstånd inom andra sporter. Idag så bjuder vi inte till motstånd någonstans…

Rapporter säger även att styrelsen som tydligen är riktigt splittrad, ska samlas i dagarna och prata igenom det som händer med fotbollen. Det pratas om böter till spelarna, men frågan är ju om böter är nyckeln för framgång.

Rijkaard verkar vara den som är på väg bort på grund av att han är en frukt av Ustunelspolitik i Galatasaray. Han skulle i så fall bli den sjätte tränaren som Adnan Polat skickar iväg på 3 år. Han skickade iväg framgångsrike Eric Gerets som lyckades vinna ligan med en medioker trupp och kom två:a året efter. Denne ersattes med Feldkamp som skickades iväg, som vars efterträdare Cevat Güler vann ligan, men som sparkades därefter. Skibbe tog över, men denna fick mitt i natten efter en snöplig förlust mot Kocaelispor lämna skeppet och legenden Bülent Korkmaz kastades till vargarna och offrades i en och en halv månad. Därefter kom Rijkaard och även han är nu på väg bort.

Med andra ord kan man undra vad Polat har för fotbollsförståelse… något som före detta styrelsemedlemmar också undrar över just nu i form av insändare och deltagande i olika medier.