Trabzonspor – Fenerbahce: Svår bortamatch väntar

Fenerbahce reste under gårdagen till Trabzon.

Trabzon på bortaplan brukar alltid vara svårt, vare sig vilket lag det handlar om. På tidigare 41 matcher som har spelats där lagen emellan så har Trabzonspor vunnit 19, Fenerbahc 12 och tio gånger har det slutat oavgjort. Målskillnad är också till Trabzons fördel med 42 mot 33. Vi hoppas detta är en negativ trend som Fenerbahce ska börja vända. Och det gick bra förra säsongen. Fener vann med 1-0 efter mål av Daniel Güiza.

Güiza finns inte med i kvällens match. Det finns inte heller Ugur Boral, Issiar Dia, Kazim-Kazim och Gökhan Ünal.

Hur Aykut Kocaman kommer att ställa upp med laget efter den dåliga insatsen mot PAOK i Europa League är svårt att säga men det måste bli ett bättre spel ikväll om laget vill vinna för Trabzon ser riktigt starka ut i år. Mamadou Niang lär göra debut från start vilket betyder att Semih petas. Annars tror jag det kommer att se ut som vanligt då Kocaman lär inte ha gett upp hoppet om Alex än. Om detta visar sig vara ett bra drag eller inte återstår att se. Min bedömning är att spelet påverkas, till det negativa när Alex finns med från start så jag hoppas vi får se en annorlunda uppställning.

Men en match i matchen som Fener måste vinna ikväll är den på mitten där Trabzon har starka spelare Selcuk, Ceyhun och Colman. Det gäller för Emre och vem han än spelar med i det centrala mittfältet höjer sig enormt och vinner bollarna för att servera våra anfallare.

Varken Selcuk eller Cristian imponerar så det är läge att pröva någon annan men vem? Topuz är inte tillräckligt stark defensiv för att spela på den positionen och Özer är en anfallsinriktad spelare även om han springer mycket. Det bästa vore här om ledningen värvade in en stark defensiv mittfältare. Ett alternativ är att kalla hem Abdülkadir Kayali från IBB men vågar Kocaman ge honom chansen på allvar? Det vore ingen dum idé.

Backlinjen kommer att se ut som vanligt GG, Santos, Lugano och Bilica. Och på målvaktspositionen gör Mert debut från start.

Framåt kommer det nog att bli Stoch och Topuz på kanterna med Alex i sin vanliga roll och Niang längst fram. Hoppas att Niang får en bra start i ligan och gör mål direkt i sin första match.

Trolig startelva

Mert
Gökhan – Lugano -Bilica – Santos
Topuz – Emre – Selcuk – Stoch
Alex (K) – Niang

Jag såg nyss på LigTV’s hemsida att de har med Caner som vänsterback istället för Santos men brassen finns med i Trabzon och lär väl ändå få spela om Kocaman inte har något annat i tankarna?

Trabzon och andra sidan har nog aldrig varit så här starka på 2000-talet och kommer till spel med en riktigt bra målvakt i Onur, mittbackarna Glowacki och Egeman kombinerar varandra väl och på kanterna finns gamle Fenerbahce-spelaren Serkan Balci och kroaten Cale. På mittfältet hittar vi de två starka defensiva mittfältarna Ceyhun och Selcuk Inan medan argentinaren Colman ska ta hand om offensiv. Längst fram tror jag på trion Burak Yilmaz, Alanzinho och Teofilo Gutierrez. Här tror LigTV att Umut Bulut kommer att finnas med. Vi får inte heller glömma bort att Trabzon har nyförvärvet Jaja på bänken. Brassen som kostade runt 50 miljoner kronor att köpa loss från Ukraina.

Troligt startelva

Onur
Serkan – Egeman – Glowacki – Cale
Ceyhun – Selcuk – Colman
Burak – Teofilo – Alanzinho

Precis som jag tog upp det innan så gäller det att vinna mittfältskampen. Det lag som kan göra och ställa om snabbt till anfall har större chans att vinna. Båda lagen har både en stark backlinje samt anfallare. På mittfältet ser dock Trabzon ut som det starkare lag för stunden.

Matchen visas som vanligt på LigTV och domaren heter Bünyamin Gezer.

Avspark är klockan 20.00

Stream lär dyka upp på sidan under kvällens gång annars kan jag rekommendera DigiTurkwebtv som säljer matchen till ett bra pris (Sidan är dock på turkiska)