Tunnelbana till Seyrantepe

Jag fick idag en fråga hur det går med tunnelbanan till Seyrantepe, för det ska väl byggas en sådan? Ja det ska byggas en ordentlig tunnelbana till Seyrantepe. Den Tunnelbane linje som gått mellan 4.Levent och Taksim har förlängts och Seyrantepe har blivit den nya ändstationen. En ändstation där det ska finnas och nu finns plats att förvara tågen i ett tåggarage som byggts vid stationen.

Enligt staden Istanbuls egna hemsida är arbetet klart till 100 % och det är tack vare detta som vi här på Turkiskfotboll.com kan visa bilder på stationen. Så här ser det faktiskt ut idag när du besöker Seyrantepes tunnelbanastation.

Istanbulstad har även skrivit på sin hemsida att man sedan i våras har kört testfärder, med andra ord är allt klart från stadens sida för att ansluta stationen till stadionbygget. För nu är det upp till arbetarna på arenan och dess omnejd att koppla ihop stationen med stadion.