Turk Telekom Arena

Galatasarays nya arena Turk Telekom Arena växer så det knakar och om allt går enligt planerna kommer Galatasaray att spela vårens matcher på den nya arenan. Man har nu börjat att täcka taket och man har dessutom börjat att arbeta på arenans yttre. Dessutom har framsteget nu resulterat i att flera företag ställt sig i kö för att köpa namn på läktarna och på så sätt dels göra reklam för sig själva men framförallt bidra med ett tillskott i föreningskassa. Bland annat har Ülker köpt en av läktarna bakom målet för att namnge denna läktare och flera företag ska vara intresserade av att köpa andra läktaresnamn, med andra ord är det en hel del nya inkomster som är på väg in, pengar som är välbehövliga för klubben.

Dock cirkulerar det en massa rykten av olika slag, en del är positiva och andra är negativa. Bland annat pratas det om läktarkapaciteten som Turk Telekom Arena kommer att ha. Från början var det tänkt att 52 tusen personer skulle rymmas på arenan, men nu påstås det från media att kapaciteten ökats till 55 tusen genom förändringar av arenan under byggets gång. Andra rykten som är lite mer negativa säger att Adnan Polat & Co redan har använt pengarna från arenanamn, läktarnamn och logeförsäljning, vilket inte alls är speciellt kul att höra för en supporter som hoppades på att arenan skulle vara en injektion för ekonomin, frågan är i så fall till vad man har använt pengarna!

TOKI som bygger arenan meddelar att det öppningsbara taket kommer att installeras i Maj efter den kommande säsongens slut, då man inte kommer att hinna med att få upp dessa till invigningen av arenan och på tal om invigning kvarstår frågan när man ska spela invigningsmatchen. Kommer man att spela någon uppvisningsmatch i Januarikylan mot något storlag eller kommer man genomföra denna match invigningsmatch på sommaren inför säsongen 2011/12?