Vad är det egentligen som händer bakom kulisserna hos Galatasaray?

Vem eller vilka är egentligen ansvariga för denna väldigt dåliga start på säsongen,har Galatasaray blivit väldigt överskattade på den senaste tiden? Frågorna är många medans svaren är få. Vi kan börja med att titta på vad Rijkaard har gjort för fel. Det verkar som om Rijkaard inte kan svälja sin stolthet och skippa 4-2-3-1 systemet,för det han försöker göra är att anpassa truppen till systemet medans det måste var tvärtom. Det ser också ut som om han har svårt att motivera spelarna till matchstart något som aldrig händer med Fatih Terim då det är hans speciella ”guds gåva.” Dock måste vi konstantera att Herr Rijkaard inte har det lätt eftersom han just nu inte har den spetskompetens som behövs. försäsongen har heller inte varit optimal pga skadehelvetet som fortsätter och interna problem inom styrelsen.

Nu till ”skurken” i dramat nämligen mr. Polat. Vad har Polat egentligen gjort den senaste tiden inom Galatasaray? Nu kommer folk säga Arena bygget,framsteg genom att samla ihop alla ”lösa” Galatasaray aktier och massa med samarbeten inom bank/fastighets branschen. Oj han har gjort ganska mycket och varit aktiv,men låt er inte luras då dem flesta av ”projekten” var redan färdig planerade och ”skissade” av förra presidenten Özcan Canaydin. Polat fick ta över på en ganska tacksam tid då Canaydin lämnade posten efter ett väldigt gediget arbete. Alla kommer ihåg den väldigt svåra ekonomiska sits Galatasaray befann sig efter dem ”magiska åren” Uefa-guldet super-cup vinsten. Sedan dess så har klubben blivit ekonomiskt mycket starkare. Bara en kort notis i kanten är att Galatasaray egentligen är en väldigt väldigt rik klubb då dem har väldigt mycket aktier och markägare på intressanta platser. Vad har då Polat gjort inför denna säsong,han har sålt nyckelspelare som Topal, Keita och hämtat in Pino samt Cana. Men sedan har värvningarna uteblivit han lovade 5 utländska spelare men dem har vi inte sett röken av. Jag tror att fansen hade accepterat om styrelsen+ledarstaben hade sagt att dem kommer snåla lite mera med budgeten denna säsong och satsa på dem egna leden.(A2-ligan) Det har dem egentligen all rätt att göra efter fjolårets bottennapp i ligan.

Jag undrar hur länge det dröjer innan vi får höra yönetim istifa,yönetim istifa på Ali Sami Yen. Jag höjer redan nu ett varningens finger både till Herr Polat och Rijkaard. Det enda sättet att rädda skinnet är att börja prestera och hålla vad man har sagt.