Basera aldrig en artikel på FotoMac

1
Vi tror på dig!

Jag fick en länk av en kamrat idag, länken var till en artikel på Svenskafans där en albansk fotbollsanhängare skrivit en artikel med rubriken ”Cana kräver att få vara med i start 11:an”. I artikeln skriver skribenten att tidningen FotoMac påstår att Cana har krävt en startplats i Galatasaray´s match mot Istanbul BB och att han är väldigt missnöjd med livet i Turkiet.

Men detta talar kraftigt emot vad vi faktisk ser i Turkiet och det han faktiskt säger till GSTV och LigTv. Om vi börjar från början så kom Cana inte i någon bra form till Galatasaray, han var överviktig och hade inte någon försäsong i benen. Något som Carlos Quadrat och Albert Pujol har försökt åtgärda den senaste tiden och något man faktiskt fått bukt på. Cana är i fysisk form för att spela och det är positivt, minst sagt.

Men Cana har ännu inte visat vad han får för i Galatasaray, han har fått tid på sig, men visar inte alls den glöd och kompetens som vi hört talas om och sett i framförallt Marseille. Vad det beror vet jag inte, men det kan vara att det är svårt att komma in i spelet och hitta sin plats i laget. Bättre blev det inte heller för Cana när Arda Turan gick sönder i landskampen mot Belgien. På grund av att Arda blev skadad, var Galatasaray tvunget att använda en utländskspelare på vänsterkanten, vilket innebar att man på grund av kvoten på 6 spelare var tvungna att offra Cana på mittfältet och istället spela med Baris, Ayhan och Mustafa Sarp.

Igår emot Istanbul BB fick Cana chansen att visa vad han går för, men tyvärr tog han den inte igår och jag börjar personligen bli väldigt orolig för Cana. Trots att han påtalar att han är nöjd i Turkiet och faktiskt börjat lära sig Turkiska, har han fått till det på planen ännu och jag hoppas innerligt att han snart kommer igång, så att vi verkligen kan utnyttja den kompetens som han besitter.

Dock vill jag klargöra att Cana inte är sur i Turkiet och att han inte bett klubben om att få lämna i vinter, något som Fotomac skriver. Dessutom tror jag knappast att som skribenten skriver, att lag som Arsenal och United var ute efter honom, för då hade han hamnat där och inte i Galatasaray.

Läxan vi kan dra är att ALDRIG basera en artikel på FotoMac eller Fanatik, ALDRIG!