Dåligt truppval av Hiddink

1

Guus Hiddink har tagit ut sin första trupp till officiella match. Vi kommer att möta Kazakistan ikväll och Belgien nästa vecka. En trupp som i mina ögon kan vara den sämsta truppen som Hiddink valt hittills.

Målvakter
Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor A.Ş.), Sinan Bolat (Standart Lıege), Cenk Gönen (Beşiktaş A.Ş.)

Ovanstående målvakter är vad vi just nu har i Turkiet, Volkan Demirel är borta på grund av skada och Ufuk Ceylan har inte kommit till den nivån som han hade i Manisa på grund av brist på speltid. Dock är han på väg att hitta formen och kanske kan han konkurrera igen på riktigt.

Försvarare
Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu(Galatasaray A.Ş.), Ömer Erdoğan(Bursaspor), Servet Çetin(Galatasaray A.Ş.), İbrahim Toraman (Beşiktaş A.Ş. ), Gökhan Zan (Galatasaray A.Ş. ), Hakan Kadir Balta (Galatasaray A.Ş.), İsmail Köybaşı (Beşiktaş A.Ş.)

Här är det många frågetecken enligt mig. Gökhan Gönul har varit skadad men är med i truppen. Gökhan Zan har inte fått speltid på 1½ år.  Servet Cetin och Hakan Balta är helt under isen… med andra ord, riktigt många dåliga val.

Jag köper att Gökhan Gönul tagits ut om han kan spela någon av matcherna, annars inte. Jag ställer mig väldigt frågande varför Gökhan Zan som inte fått spela på nästan 1 och ett halvt år ens får speltid. Hur kommer det sig egentligen att Emre Güngör som med i trupperna under förra året, som då var avbytare i GS, inte kommer med i truppen när han nu är ordinarie i Gaziantepspor?

Hur kommer det sig att en brunkare som Egemen, som presterar i Trabzonspor inte får chansen?

Mittfältare
Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Mehmet Aurelio (Real Betis), Selçuk Şahin(Fenerbahçe), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Nuri Şahin (B.Dortmund), Selçuk İnan (Trabzonspor A.Ş. ), Arda Turan(Galatasaray A.Ş.), Özer Hurmacı(Fenerbahçe)

Mittfältet är för mig väldigt mystiskt. Hamit har jag inte problem med och heller inte Emre, Nui, Selcuk eller Arda. Men resterande är jag väldigt osäkra till. Kazim Kazim, Selcuk och Özer har inte mycket speltid i bagaget och frågan är varför inte spelare som Mehmet Topal, Necip Uysal, Volkan Sen eller varför inte någon annan ordinarie mittfältare i Spor Toto Süper Lig?
Anfallare
Tuncay Şanlı(Stoke City), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Sercan Yıldırım (Bursaspor), Nihat Kahveci(Beşiktaş A.Ş.), Halil Altıntop (E.Frankfurt)

Enda lagdel som jag inte tycker man kan klaga på, visst är Semih och Nihat inte ordinarie i sina klubblag, men vi vet att dom är bra. Där av kan jag köpa denna sextet.

* Man kan säga att man klart och tydligt ser att om man spelar i Gaziantepspor, Genclerbirligi eller Kasimpasa, ja då har du inte chansen. På grund av att du spelar för en klubb som inte är något av dom stora, vilket är helt sjukt i min mening. Dessutom får spelare som knappt genomfört en försäsong som Aurelio spela, men inte Mehmet Topal som kört en försäsong med Valencia och heller inte Necip Uysal som tagit turkiska ligan med storm.

Det känns helt klart som att Guus inte har tillräckligt bra koll på Turkiskaligan och jag kan tycka att han måste närvara mer vid matcher i Turkiet. Han har hittills knappt visat sig och enligt mitt tycke bör man som landslagstränare visa sig i stort sett varje omgång och kolla på spelare. Hur motiverade tror du som läsare inte att spelare i Kasimpasa eller Istanbul BB skulle bli om Hiddink kom och kollade på matchen? Hiddink närvarar knappt på våra läktare, vilket jag tycker är dåligt.

Istället är han i Tyskland och kollar på potentiella spelare, kanske bara för att det är närmare Holland där han bor?