Fotbollskanalens satsning på Turkiet

Fotbollskanalen introducerade i dagarna en turkiskblogg på sin sida, en blogg som fått mycket kritik på forum runt om på nätet. Enligt olika nick på forum skriver han osanningar och på grund av att han är Galatasaraysupporter vinklas allt därefter.

Dock kan vi som Galatasaraysupportrar också kritisera denna bloggare för sin taskiga kunskap kring sitt eget lag. I sitt senaste inlägg skriver han att Galatasaray är en klubb som inte utnyttjar köpoptioner och tar då Franck Ribery som ett exempel vid sidan av Giovanni dos Santos. Men detta är helt fel!

För det första var inte Ribery i Galatasaray på något lån. Ribery värvades tack vare Adnan Özturks kontakter med klubben Metz och Galatasaray betalade då 2 miljoner euro för Ribery. Dock misslyckades dåvarande ledningen att betala ut löner och Riberys agent såg chansen att tjäna pengar, så han tog kontakt med Marsaille dit han tog sin spelare för att på så sätt få en fet Sign-on bonus. Därmed förtydligar Turkiskfotboll det som fotbollskanalen skriver fel, nämligen att Galatasaray lånat Ribery.

Angående Giovanni Dos Santos hade man inte likvida medel för att kunna köpa loss spelaren enligt den option som man hade. Samma likvida problem som innebar att man var tvungna att sälja Keita, Topal, Emre Güngör och Ugur Ucar. På grund av att man slagit ihop sina två olika bolag till ett bolag har man varit tvungna att agera varsamt på marknaden.

Det är bland annat tack vare detta som Polat inte vågade värva spelare under sommaren och heller inte kunde komma överens med Wolfsburg i första taget angående Misimovic.

Sedan skriver bloggaren i fråga att Galatasaray behöver en anfallare, jag antar att bloggaren är lite avundsjuk på Fenerbahce´s forwardsuppställning och suktar efter att ha en kvartett med Semih, Niang, Ünal och en Güiza, men faktum är att Galatasaray inte har pengar för att prioritera utländskaanfallare. Det alternativ som vi har är idag Milan Baros, Anil Dilaver och Cem Sultan, på grund av att Batdal är skadad. Går Milan sönder, ha då får man ta upp Anil eller Cem, eller satsa på Harry. Detta ser jag faktiskt inte som ett stort problem, då jag tror på att man måste ge unga chansen samtidigt som jag hoppas på att dom verkligen får chansen, för att kunna bli något.

Där av var det helt rätt att värva in en mittfältare och en back, för det är där vi haft problem. OM Galatasaray värvar in någon idag, hoppas jag innerligt att det blir en innermittfältare, för det är där vi har ett akut behov. Väldigt akut behov, för att slippa se Mustafa Sarp, Ayhan Akman och Baris Özbek på planen.

Dessutom pratar bloggaren om att Galatasaray presenterade Miske fel, då man skrivit att han är född i Tyskland och att om man skrivit så om någon av Turk/Tyskarna så hade vi blivit irriterade, men vad är det för dåligt påstående? Hamit och Halil är födda i Tyskland, vem bryr sig om det?

Nej, hittills har bloggaren inte presterat och det känns som att TV4 som tog fram en Turkiet hatare under EM 2008 hittat något kontroversiellt denna gång också…