Harbuzi på väg mot formen

Varken Genclerbirligi eller Labinot Harbuzi har haft en bra start på säsongen. Men kanske har det börjat vända nu? Igår tog laget nämligen sin första seger för säsongen när Istanbul B.B. besegrade med 2-1 på hemmaplan. Men segern satt långt inne, det var inte förrän i den 83:e minuten som försvararen Orhan Sam gjorde segermålet!

Labinot Harbuzi blev själv utbytt i den 71:a minuten. Men innan dess visade Harbuzi att formen är på väg tillbaka. Han var inblandad i flera situationer – Redan efter två minuter tog han hand om en frispark som anfallaren Shane Smeltz var nära att göra mål på men IBB-målvakten Kenan Hasagic gjorde en grym räddning. Genclerbirligi har flera nya spelare i laget och därför kan det ta lite tid i början innan spelet sitter. Men Harbuzi verkar redan nu ha inlett ett riktigt bra samarbete med den bosniske anfallaren Ermin Zec. Det var duon som låg bakom Genclerbirligis första mål i matchen. Harbuzi spelade fram Zec som blev fälld i straffområdet och Billy Mehmet kunde senare ta hand om straffsparken.

Förutom den intensiva inledningen av matchen så låg Harbuzi bakom mycket i anfallsväg för Genclerbirligi och var också nära att göra mål i den andra halvleken men målvaken Hasagic stod återigen i vägen. Harbuzi blev också varnad för protest i den andra halvleken efter en duell med Samuel Holmén i straffområdet där domaren ansåg att han gick för hårt in i närkampen.

Det var för övrigt fjärde raka matchen som Harbuzi spelade från start men bara för att bli utbytt senare. Men han börjar sakta men säkert hitta tillbaka till storformen från ifjol.