Inför derbyt: En fågels ögon

En annan besökare, vi kan kalla honom ”Abi” delar med sig sin åsikt inför matchen.

Vad tycker du om Fenerbahces inledning?
– Tycker Fenerbahces inledning denna säsong har varit katastrofal. Jag är väldigt chockad att laget med sina nya vävningar inte lyckats ändra på spelet till det bättre utan bara dalat nedåt match efter match även om det både blivit vinster och förluster.

Vilken spelare har imponerat mest på dig?
– Det är faktiskt flera spelare som imponerat. Bland annat den 17 år gamla högerbacken Okan som fick chansen i en match. Sedan har även Mert storspel i målet varit väldigt roligt att se. Jag tycker att fler unga spelare från Fenerbahces A2 bör få chansen med tanke på hur hög nivå de verkar ha. De är även hungriga till skillnad vad många spelare som idag är ordinarie i A laget verkar vara.

Vilken spelare har imponerat minst?
– Den spelare som imponerat minst måste vara Anders Santos. Han avslutade förra säsongen som en världsspelare och påbörjade denna säsong som en överviktig köttbulle. Tyvärr finns det inga andra bra alternativ i A laget för tillfället som kan ersätta honom så jag skulle faktiskt vilja se en ung spelare från A2 få chanser på vänstra kanten om Andres Santos ska fortsätta hålla samma låga nivå som han gjort under säsongens start.

Vad är dina förväntningarna under säsongen?
– Mina förväntningar är inte så höga. Jag hoppas självklart att vi vänder på trenden och vinner ligan men jag skulle inte bli besviken om man använde detta år för att bygga ett ordentligt och stabilt lag istället. Att man började ge upp de äldre spelarna i laget och precis som många andra lag i turkiska ligan istället börjar bygga ett spel som fungerar några år framåt med yngre spelare.

Dina tankar inför matchen mot Besiktas?
– Detta blir en tuff match för Fenerbahce, Vi kommer från en förlust mot Kayserispor och ska möta ett formstarkt Besiktas som just nu spelar riktig fin fotboll. Besiktas har fått spelet och fungera riktigt bra de senaste matcherna och har värvat ett par nya spelare där speciellt två stycken, Guti och Quaresma levererat från dag 1. Nu gäller det för spelarna i Fenerbahce och glömma allt och bara gå ut på plan och köra 200% för att bevisa för de besvikna fansen att de faktiskt brinner för laget och inte bara är där för att inkassera en fet lön! Kort och gott allt annat än vinst är oacceptabelt.