Inför Glasgow Rangers – Bursaspor

Nu när debuten är avklarad i Champions League där det blev en svidande förlust mot Valencia med hela 0-4 på hemmaplan kan de grönvita återgå till ”deras normala standard”? Bursaspors andra match i Champions Leagues gruppspel spelas ikväll på Ibrox Stadion i Glasgow med start klockan 20.45.

Domaren heter Serge Gumienny och kommer från Belgien. Till sin hjälp har han Mark Simons, Frank Bleyen och Christof Virant. Vi får hoppas att domarna inte har sina tankar i matchen mellan Turkiet och Belgien för ett par veckor sedan där Turkiet vann med 3-2.

Glasgow Rangers har likt Bursaspor börjat ligan på bästa möjliga sätt med sex raka segrar. Bursaspor har fem raka segrar men deras match mot Gaziantepspor avbröts vid ställningen 1-0.

Tränaren Ertugrul Saglam säger inför matchen att han är säker på att laget kommer att visa upp ett bättre spel än senast och påpekar hur viktig den här matchen mot Rangers är inför fortsättningen av gruppspelet. Han höjde också en varningens finger för anfallaren Kenny Miller som har gjort 10 mål på 6 matcher.

Från början var det tänkt att Bursaspor skulle spela med matchtröjor som liknade Celtics men detta planer har stoppats sedan det kan ses som en provokation mot Rangers supportrar.

En av stötte spelarna i Bursaspor, mittfältskämpen Ivan Ergic säger inför matchen att de kommer att göra sitt bästa för att störa Glasgow Rangers och förhoppningsvis håller det hela vägen. Han berättar vidare att tidigare så har turkiska lag lyckats i Europa och nu vill Bursaspor vara ett av lagen.

Hur det blir med den saken återstår att se men om spelarna kan glömma de enkla misstagen vi fick se i matchen mot Valencia och kommer upp i samma standard som i den turkiska ligan där laget är väldigt farliga på kontringar med spelare som Ozan Ipek, Volkan Sen och Sercan Yildirim kan de få med sig en eller varför inte tre poäng med hem till Turkiet. Men då gäller det att släppa all nervositet för det blir inte en lätt match på bortaplan mot 50 000 galna skottar på Ibrox Stadion.

Ertugrul Saglam förväntas ställa upp med följande spelare från start; Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer Erdoğan, Stepanov, Vederson, Volkan Şen, Hüseyin, Svensson, Ozan İpek, Ergiç och Sercan Yıldırım.

Det innebär att Gustav Svensson får inleda matchen på bänken.

Matchen visas på turkiska Star och går även att se på Viasat on Demand, där den går att köpa loss för 99 kr.