Inför helgens omgång

Ikväll inleds den sjätte omgången i Spor Toto Süper Lig med Bursaspor mot Bucaspor och avslutas på måndag med derbyt Kasimpasa – Fenerbahce.

Bursaspor – Bucaspor
– De regerande mästarna mot den galna nykomlingen Bucaspor som har värvat över tjugo nya spelare. Bursa spelade redan i måndags men deras match avbröts mot Gaziantep. Har vunnit alla sina matcher medan Bucaspor har 5 poäng efter 4 matcher. Bursaspor är favoriter men Buca spelar tätt och jämnt och har en målskillnad på 4-4.

Genclerbirligi – Ankaragücü
– Derby i huvudstaden. Medan Genclerbirligi har flera skadade spelare så är de flesta redo för spel igen i Ankaragücü. Två poängen skiljer lagen men Ankaragücü får ses som favoriter efter Genclerbirligis alla skador. Men ett derby är ett derby och allt kan hända. Marek Sapara i bortalaget är i strålande form.

Besiktas – Antalyaspor
– En av ligans guldfavoriter mot ett Antalyaspor som efter storförlusten mot Fener i premiären har inte förlorat på fyra matcher. Laget verkar på uppgång och ligger just nu bara två poäng efter Besiktas men hemmalaget är stora favoriter och bör vinna utan några problem.

Eskisehirspor – Gaziantepspor
– Två lag som har öppnat säsongen bedrövligt. Ingen av lagen har vunnit någon match och det ryktas om att båda tränarna ligger löst till. Inte så konstigt då båda lagen har en ambition om att knipa en plats i Europa till nästa år.

Kayserispor – Trabzonspor
– Två lag som har inlett säsongen positivt men som också åkte på varsin oväntat förlust i den förra omgången trots bra spel. Det ska bli intressant att se vilket lag det blir som återigen blir en vinnare eller så kanske lagen delar på poängen. En jämn match kan det bli och helt klart omgångens bästa match på förhand.

Konyaspor – Karabükspor
– Två nykomlingar som har inlett säsongen bra. Karabükspor ligger bäst till och har också två raka segrar. Ska det bli en tredje raka? Två profiler i varje lag, Montano i Konya och Emenike i Karabükspor.

Manisaspor – Sivasspor
– Manisa skrällde rejält i förra omgången och vann mot Trabzon på bortaplan. Ariza Makululas ankomst har höjt förväntningarna och det är inte så konstigt då han är en av ligans bästa anfallare. I Sivasspor spelar Ceyhun Eris som har haft en bra start på säsongen. Manisa är favoriter men Sivas kan kriga till sig en poäng.

Galatasaray – Istanbul B.B.
– Derby som kan bara sluta på ett sätt? Galatasaray ska dock inte underskatta IBB som har vunnit mot Besiktas på bortaplan. En spelare som är på väg mot formen är Pino i GS. Pino var duktig senast och lär bli bättre med tiden.

Kasimpasa – Fenerbahce
– Ännu ett derby som kan sluta på ett sätt? Men samma läge här som i förra matchen. Fener ska absolut inte underskatta Kasimpasa. Bortalaget har inte vunnit på två liga matcher men nu ska väl segern ändå komma när laget ställs mot jumbolaget? Om inte lär det bli hårt kritik kring tränaren Aykut Kocaman.