Inför: Kasimpasa – Fenerbahce SK


Seger gäller för Fenerbahce i denna matchen, allt annat vore förlust. Men Kasimpasa får man inte underskatta för vem trodde att de skulle vinna med 3-1 över FB förra året?

Ja o till och börja med tar vi titt på tidigare möten mellan klubbarna:
02 Eylül 1959 Kasımpaşa 1-1 Fenerbahçe
03 Şubat 1960 Fenerbahçe 4-1 Kasımpaşa
31 Aralık 1960 Fenerbahçe 3-0 Kasımpaşa
19 Mart 1961 Kasımpaşa 0-3 Fenerbahçe
26 Ağustos 1961 Kasımpaşa 3-4 Fenerbahçe
28 Mart 1962 Fenerbahçe 3-2 Kasımpaşa
08 Eylül 1962 Kasımpaşa 0-0 Fenerbahçe
05 Mart 1963 Fenerbahçe 2-0 Kasımpaşa
08 Mayıs 1963 Kasımpaşa 1-0 Fenerbahçe
22 Mayıs 1963 Fenerbahçe 3-0 Kasımpaşa
17 Kasım 1964 Fenerbahçe 3-0 Kasımpaşa
09 Şubat 1964 Kasımpaşa 0-2 Fenerbahçe
27 Ekim 2007 Kasımpaşa 1-2 Fenerbahçe
21 Mart 2008 Fenerbahçe 3-0 Kasımpaşa
28 Kasım 2009 Fenerbahçe 3-1 Kasımpaşa

Hur har det gått för lagen hittils i Spor Toto Süper Lig?

Kasimpasa:
Som vanligt en svag säsongsinledning men till slutet av ligorna klarar man ändå av att vara kvar i högsta ligan och ta poäng mot lag man aldrig trodde de skulle ta mot. Efter att ha överlevt 2 säsonger klarar man av en tredje? Tveksamt.. Laget har börjat med 2 oavgjorda matcher och 3förluster. Målskillnaden -6 (2:8). Gaziantepspor 0-0 , Bucaspor 0-0 , IBB 3-1 , Karabükspor 2-1 , Ankaragücü 3-0. Ser inte ljust ut då de har varit motståndare i deras nivå (undantag Ankaragücü). Kommer lossna ett tag för dem tror jag men inte mot Fenerbahce som måste vara spelsugna nu till max. Men har man spelare som kan göra nytta? I anfallet har man Gustave Bebbe som skulle kunna vara något att komma med. Truppen innehåller hur många spelare som helst och de kan ju knappast bli oroliga om de får någon skadad. 4målvakter, 10försvarare, 10mittfältare, 6anfallare = 30st.

Vad talar för dem i matchen mot Fenerbahce?
Inte vinst, sist i ligan och har svårt att göra mål. Det enda som kan vara möjligt för Kasimpasa är om man är starka i deffensiven o stoppar Niang, stark arbetsinsats så kanske man kan få 1poäng genom 0-0 då FB har inte heller världens bästa form…

Fenerbahce
Fick till slut bara med sig 1pinne från derbyt mot BJK då Guti satte sin straff i slutminuterna. Just nu 2matcher utan vinst(1 oavgjord och 1förlust mot Kayserispor med 2-0). Laget ligger just nu på en 10e plats med 7poäng vilket inte är acceptabelt. Man måste höja sig som f*n nu för 2vinster o 2 på 5matcher(1oavgjord) är dåligt för ett lag som har stjärnor så som Lugano, Niang, Stoch o mf.l. Aykut har sagt några gånger att man ska göra förändringar och det har han gjort i några matcher, sist mot BJK. Men det behövs nu också och då hade det inte varit fel att testa Kazim-Kazim för ska han få sin chans igen så ska han få i en sådan här match. Sedan ska Stoch slängas in i elvan igen. Det är väl inte så att om man gör en dålig match så sitter man på bänken några matcher då man är en av lagets bäste spelare. Sedan kan man ge Semih en chans från start, landskamp snart och då får vi väl se om han är fit for fight där. En Semih på topp form och Mamadou Niang.. Deffensiven kan vara för sig själv. Gönul – Lugano – Bilica* – Santos och Volkan som målvakt, varför klaga när det är bäst så? *= Bilica lär få bli första valet bredvid Lugano då Yobo är fömodligen inte tillbaka från skada(rätta mig om jag har fel). Har inte sett honom spela än och tänk er ett försvar av högsta graden.

Vad talar för Fenerbahce?
Att Kasimpasa ligger sist och kan typ inte göra mål( bara 2 mål på 5 matcher) och Fener borde inte ha någa större problem med att slå Kasimpasa denna gången.