Kayserispor 2 Fenerbahce 0: Pinsamt

Stoch kan bara se på när Kayserispor firar.

I ärlighetens namn hade jag stora förhoppningar på kvällens match. Jag visste om att det skulle bli en svår match men inte att det skulle bli så här pinsamt.

Aykut Kocaman ställde upp med följande startelva

Volkan Demirel
Okan Alkan – Diego Lugano – Joseph Yobo – Caner Erkin
Mehmet Topuz – Cristian – Emre – Miroslav Stoch
Alex de Souza (K) – Mamadou Niang

En förväntad startelva även om jag hade hellre sett någon annan istället för Alex från start.

Att vår lagkapten inte längre håller samma klass som tidigare har jag skrivit om flera gånger tidigare och inför kvällens match så frågade jag mig själv hur det skulle gå när vi nu skulle möta en av ligans bättre lag. Med facit i hand såg vi att det inte alls gick bra, för varken Alex eller någon annan i laget. Vi började matchen piggt och skapade två chanser genom skott men båda avsluten gick rakt på målvakten Souleymanou Hamidou. Därefter tog hemmalaget över spelet helt och hållet och var även nära att ta ledningen flera gånger om men den första halvleken stod 0-0.

Till den andra halvleken gjorde Aykut Kocaman ett byte. Tog ut Alex och in kom istället Issiar Dia. Nu trodde jag på att spelet skulle bli bättre och till en början såg det också ut att bli så när Stoch och Dia började att byta kant med varandra men det ville inte sig och Kayserispor gav aldrig upp även om de var rejält tillbaka pressade under en period i andra halvleken. Och när sen Joseph Yobo drabbades av en skada och Selcuk Sahin fick hoppa in som mittback blev spelet bara sämre och sämre . Kayserispor utnyttjade Fenerbahces svagheter och kunde också göra två mål inom loppet av ett par minuter. Även om ett tvåmålsunderläge är jobbigt så går det att vända på steken men då KRÄVS det hjärta och det såg vi inget utav i dagens Fenerbahce. Istället var det hemmalaget som fortsatte att trycka på och var också närmare att göra ytterligare ett mål än att Fenerbahce skulle reducera. Det är lätt att skylla alla problem på Selcuk som ändå får ta på sig det första målen men VAR FANNS VILJAN HOS RESTEN AV SPELARNA?

Det går inte att gå ut på planen och tro att man ska vinna ENBART för att man spelar för en större klubb?

Tränaren i Kayserispor – Shota Arveladze har däremot gjort ett bra jobb och han fick också sina spelare att kämpa till sista minut vilket bäddade för segern. Kayserispor visade genom att slå Fenerbahce på hemmaplan att de blir svårslagna i år.

Flera spelare i hemmalaget var riktigt bra ikväll. Mittbackarna Alexandre Amisulashvili och Serdar Kesimal var felfria och på mittfältet kämpade och slet Jonathan Santana på ett sätt som om krafterna var hämtade från ett djur. Cristian Baroni i Fenerbahce borde se om den här matchen om och om tills han FATTAR hur defensivt spel på mittfältet ska se ut.

Men matchens bästa spelare i mina ögon var Franco CANGELE. Varje gång argentinaren hade bollen så skapade han problem för Fenerbahce. Andra spelare som var i hemmalaget var James Troisi och Selim Teber.

Kayserispor ser riktigt starka ut i år och har också en bra bredd. Tänk på att spelare som Marcelo Zalayeta, Önder Turaci, Andre Moritz och Ali Bilgin inte spelade ikväll.

För Aykut Kocaman och Fenerbahce finns det mycket kvar att jobba med.

Kayserispor har nu 10 poäng och skuggar Bursaspor i toppen av tabellen medan Fenerbahce bara har 6 poäng av 12 möjliga.