Nuri måste spela mot Tyskland!

nuri sahin
Den 8:e Oktober kommer Turkiet att gästa Turkiet och spela den tredje kvalmatchen i kvalet till EM 2012. Båda lagen har tagit 6 poäng efter två segrar vardera och denna match kommer att bli väldigt viktig för båda lagen. Ettan i gruppen är den enda som får en direktbiljett och den platsen vill både VM-Trean Tyskland och vårt kära Turkiet ha.

Turkiet som senast slog Belgien spelade stundtals riktigt bra, men det kommer att vara stor skillnad på motståndet när det står 11 tyskar på andra sidan planen. Dom tyska panzrarna är nämligen en riktig lagmaskin som är riktigt svåra att få stopp på och det kommer i den matchen vara en väldigt viktig kamp på mittfältet. Den som vinner mittfältet kommer att vinna matchen och det är viktigt för oss Turkar att våra rödakrigare vinner den kampen.

Ballack är skadad i Tyskland vilket kommer att innebära att Schweinsteiger (Bayern) – Khadeira (Real) – Özil (Real) kommer att spela tillsammans på mitten, likt man gjorde i VM. Med andra ord ett mittfält av världsklass som vi måste sätta stopp för. I min värld gäller det därför att ställa upp med starka och löpstarka mittfältare i matchen mot Tyskland och i min mening måste Nuri Sahin få chansen. Nuri som i sin landslagsdebut mot Tyskland gjorde mål (se klippet nedan) kan Tyskfotboll och måste i min mening vara en av mittfältarna i den här matchen.

Fråga 1 i mina ögon är, vilken formation ska vi ha? Tyskarna spelar med en 4-2-3-1 uppställning där Khadeira och Schwinie är innermittfältare som tar stort defensivt ansvar samtidigt som Özil är lite längre upp i banan i en fri roll. Det gäller för våran del att få stopp på passningarna i mitten mellan dessa tre herrar. Att ställa upp med en 4-4-2 uppställning kan vara riskabelt och i min mening bör Turkiet försöka sig på en 4-2-3-1 uppställning likt Tyskland där man ser till att ha två löpstarka innermittfältare i form av Emre Belezoglu och Mehmet Topal. Sedan bör man ge Nuri Sahin den roll som Özil har i Tyskland. Nuri är nämligen en så duktig spelare idag som tar ansvar defensivt, men fortfarande hänger med upp i banan. Han har hittills i ligaspelet gjort 4 assister, vilket i min mening betyder att han är redo att antingen servera någon av våra anfallare med fina bollar eller ta skottet själv utanför straffområdet.

Att spela med Hamit Altintop på höger och Arda på vänsterkanten skulle vara optimalt, för att säkerställa att vi får starka yttrar som kan kliva upp i banan, samt jobba hem. För både Hamit och Arda är så pass duktiga och lagspelare i sådan hög grad att dom jobbar hem, men samtidigt levererar framåt i banan. Ser man till att dessutom spela med en stark anfallare, som kan ställa till med oreda både på marken genom löpningar och i luften, ja då har vi en riktigt bra lag på planen. Nihat, Sercan och Tuncya bör inte vara denna anfallare, utan jag vill att Mevlut och Halil ska få chansen. Mevlut för att jag tror på honom och Halil för att han kan den tyska fotbollen.

Nyckel för våran del är att utnyttja den kompetens vi besitter och den kunskap vi har om Tyskfotboll. Vi har många spelare som spelar eller har spelat i Tyskland och det är dessa spelare som ska få chansen i denna match. Att ha spelare som Özer Hurmaci, Ceyhun Gülselam och Hakan Balta på plan eller i truppen är till våran fördel. Kanske är detta en match där man faktiskt tar till vara på sina Turk/Tyska talanger? Kanske passar att kalla spelare som Torunay Torun som spelar i Hamburg eller Deniz Yilmaz i Bayern för att visa Tyskarna att dessa unga grabbar är våra spelare och samtidigt visa för Turk/Tyskar att det är bättre att söka lyckan i Turkiet än att göra en Özil/Tasci/Scholl.

Vi har mycket att vinna i den här prestigematchen och samtidigt mycket att förlora både på och utanför planen, jag hoppas att spelarna, Hiddink och TFF ser till att vinna alla dessa matcher i matchen.

Avslutar med en lek, vad har 5:e omgångens och 4:e omgångens ”veckanselva” gemensamt?
5
4