Oroligheter innan derbyt

Tydligen så har det blev en hel del stenkastande mellan supportrarna innan derbyt igår kväll. NTV Spor rapporterar om att Besiktas-supportrar har kastat sten på bl.a. bussar på väg till arenan. För att se video om händelsen, klicka här.

Beşiktaşlı taraftarlar, polis eşliğinde gruplar halinde stada giderken, Fenerbahçe’yi bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde saf dışı bırakan, siyah-beyaz renklere sahip Yunan takımı PAOK ve Japonya bayrağı açıp, tezahüratlar yaptılar. Güvenlik güçleri, Beşiktaş taraftarlardan PAOK ve Japon bayraklarını aldılar.

Min turkiska är inte perfekt men kommer ni ihåg när Besiktas fansen tillsammans med PAOK fansen ställde till det med problem när lagen möttes i Europa League för en tid sedan?

Tydligen så har Besiktasfansen provocerat Fenerbahcefansen med flaggor från PAOK, något som polisen beslag tog. Varför Besiktasfansen hade japanska flaggor, som också beslagtogs från polisens sida vet jag inte. Kanske kan någon läsare berätta om det här?