Pinsam journalistik #8

Läste nyss en artikel på fotbollskanalen.se om Bursaspors segermatch mot Bucaspor tidigare under kvällen där det står följande: ”I förra veckan träffades den assisterande domaren av en flaska i huvudet och domaren bröt matchen. Buraspor tilldömdes segern, men nyförvärvet Svensson som fick spela från start hade gärna fullföljt mötet.

Vidare i artikeln står det: ”I fredagens match fick Svensson spela från start och hela de 90 minuterna mot Bucaspor. Bursaspor vann på nytt efter ett tidigt mål av Cimsir.

Det jag undrar nu är var de får allting ifrån?

Att Bursaspors match mot Gaziantepspor avbröts kan vi alla vara överens om men Bursaspor har INTE tilldelats segern i efterhand. Ett beslut kring detta har inte tagits (än) förutom att Gaziantepspor får spela nästa hemmamatch utan publik.

Att sedan Gustav Svensson skulle ha spelat 90 minuter i fredagens match mot Bucaspor är ren lögn då han satt kvar på bänken hela matchen.

För att läsa artikeln i sin helhet, klicka här.

Det är bra att turkisk fotboll syns i svensk media nu när det finns flera svenska fotbollsspelare där men ge då läsarna rätt information. Förstår att den som har skrivit detta inte är så insatt i turkisk fotboll men det kan väl inte vara svårt att få fram rätt information?