”Scouting”: Taner Yalcin


En spelare som jag fick ögonen upp för idag är Taner Yalcin som verkar ha en spännande framtid och som snart måste välja ett landslag. Vilket blir det?
Igår skrevs det här: Taner Yalcin – Vilket landslag väljer han?
Ja det är intressant med denna spelaren som har fått en mycket bra start säsongsinledning om man räknar med försässongen. Låt oss inte hasta förbi för mycket nu och börja från allra början..

18e Februari 1990 föds Taner i den tyska staden Köln. Några år senare börjar han spela fotboll för klubben ESV Olympia Köln och sedan en annan klubb vid namn SC Fortuna Köln. När han var 13år så kände han sig att det var nog med mindre klubbarna och att det var dags att spela i ett lag som har en högre nivå så då stack han till FC Köln, största klubben i stan. 5års pojkfotboll och 2008 blev det dags för att kliva fram till A-laget. Debutmatchen kom 24e augusti 2008 mot Eintracht Frankfurt i Bundesliga. Samma säsong fick han spela 12 matcher för Köln i Bundesliga. Dock av dessa tolv matcher blev det bara en match där han fick spela 90 minuter. 3från start, 9 inhopp och av dessa 12 matcher blev man utbytt 2 gånger. Så sparsamt med speltid fick han som 18åring. 

Skador kan ju göra ett stort besvär för en spelare även om de är långtidsvarande eller korttidsvarande.  Säsongen 2009/2010 blev det bara 7matcher för Taner, 6från start och ett inhopp. Och på dessa två säsonger hade han sammanlagt fått gula kort, än så länge har han inte fått se de röda kortet. Noterbart är att han inte gjort mål på dessa matcher.

Dock denna säsongen(2010/11) så verkar det vara som att det är hans år och att han blommar ut på riktigt nu. Hittils har han medverkat i alla Kölns tävlingsmatcher(6 amtcher) och 5 från start och han gjorde sitt första mål  i Bundesliga mot St. Pauli. Taner blev matchvinnare då matchen slutade 1-0 till FC Köln. Han hade nätat en gång tidigare i DFB Pokal (Tyska Cupen) mot Meuselwitz, man vann matchen med 2-0. Så räkna med att vi får se den offensiva mittfältaren Taner Yalcin med tröja nummer 19 på ryggen göra några mål till, dock tror jag han lär bli en mer framspelare till mål men time will tell.

Taner Yalcin har hunnit representera Tyskland i 5 U-landslags matcher (1- U21, 4- U19). Men som sagt har han inte bestämt sig bilket landslag han väljer. I Tyskland lär det bli en tuff konkurens i mina ögon då Tyskland har idag av de UNGA Muller, Özil, Kroos, Marin o några till som spelar som offensiva mittfältare. I Turkiet är det faktiskt också svårt o ta plats i mittfältet idag även om det är inte alltid det bästa man spelar med. Finns flera som jag anser borde spela i landslaget som inte gör det.. Volkan Sen, Ozan Ipek och Nuri Sahin för att nämna några.

Men hur som helst så önskar vi honom lycka till i sin karriär och vi hoppas få se honom i en andra röd tröja också(Ayyildiz)!