Tony Pulis: ”Tuncay har en viktig roll”


Enligt Stoke Citys tränare har Tuncay Sanli en viktig roll i laget. Det enligt en intervju på officiella hemsidan. Enligt Pulis kommer Tuncay få fler chanser och ingår i hans planer under denna säsongen.

Tuncay som var en publikfavorit och en mycket bra spelare i Middlesbrough lämnade klubben för 5miljoner £ sommaren 2009 för spel i Stoke City. Detta eftersom att Middlesbrough åkte ut den säsongen(2008/2009). Det har inte alls blivit lyckat för den turkiske anfallaren/yttermittfältaren i Stoke City. Journalister i England och Stoke fansen har velat se honom som startspelare men han har fått sparsamt med tid. Men nu sägs Tony Pulis vara beredd att låta Tuncay spela och han var mycket glad över att han inte lämnade klubben under sommaren.

Vi är glada över att ”Tunny” inte gick någonstans under transferfönstret, extremt glada eftersom han har en viktig roll i laget” sa Pulis.
Han fortsatte med att säga:

Han har behövt ett år att komma in i laget, men jag tror vi kommer få se det bästa av honom nu för att han har säkerligen bestämt för att öka på ännu mer”

”Han(Tuncay) har varit här i tolv månader, han vet vad som behövs och jag hoppas att han kan nå dem utmaningarna och göra bra ifrån sig”

Om jag får säga mitt så tycker jag det är lite för sent.. Tuncay har dålig form just nu, det har vi sett i landslaget och jag tycker han borde fått mer speltid förra säsongen då han hade en bra form. Och sedan har man köpt in en spännande spelare vid namn Kenwyne Jones från Sunderland, Eidur Gudjohnsen och på lån yttermittfältaren Jermaine Pennant. Och dessa är bra spelare, dock har Tony Pulis sagt att bara för att man gjort dessa nyförvärven betyder det inte att man ska underskatta Tuncay,Fuller och Sidibe som har varit i klubben ett längre tag.

Vi får väl se vad som händer men får han inte speltid nu så är det dags att lämna Stoke och kanske England.