Turkiet 3 – Belgien 2


Efter en match full med dramatik så kan man äntligen andas ut då det till slut blev 3-2 seger för Ayyildiz! Turkiet har fått en DRÖMSTART i gruppen medans Belgien har fått en mardrömsstart efter att ha spelat 2 matcher och förlorat båda, för Turkiet är det däremot tvärt om. Denna matchen lär inte glömmas mellan lagen efter allt som hände inne på plan.

 

 

Startelvorna såg ut följande:
Turkiet:
Onur
Sabri – Servet – Ömer – Ismail
Hamit – Selcuk Inan – Aurelio – Emre (C)
Tuncay – Arda

Onur som gjorde en bra match mot Kazakhstan var given i målet. Sabri var väntad som att starta på högerbackspositionen medans på andra sidan planen startade Besiktas spelaren Ismail Köybasi då Hakan Balta har blett skadad. Mittbacksparet var återigen Servet och Ömer. I mittfältet blir det ändringar, Hamit som bekant spelar på högermittfält, medans Selcuk Inan och Mehmet Aurelio spelade som innermittfältare. Emre var kapten och han spelade vänstermitt och på topp hittar vi Tuncay och Arda.

Belgiens elva:
Bailly
Alderweireld – van Buyten – Kompany – Vermaelen (K)
Simmons – Gillett – Vertonghen – Dembele
Fellaini – Lukaku

Otroligt stark backlinje med spelare så som Kompany, van Buyten och Vermaelen. En som inte är lika bra till höger är Alderweireld. Bakom dem stod målvakten Bailly i mål. Flera gånger slog man höga bollar på backlinjen o dessa rensades bort utan problem. Detta problemet uppstod mest i första halvlek. Mittfältet känner jag inte till någon bra förutom Dembele som spelar i Fulham. I anfall hade Belgien Evertons stora stjärna Marouane Fellaini och supertalangen Romelu Lukaku. Eden Hazard, Steven Defour och Alex Witsel som också är otroligt duktiga spelare spelade inte från start men däremot kom Hazarad och Alex Witsel  in i andra halvlek.

Nu känns det hur skönt som helst att vi har vunnit matchen efter stor dramatik. Det som såg ut att sluta dåligt slutade ju bra. Jag ska vara ärlig nu och inte ljuga, jag visste att Belgien skulle ta ledningen och genom en fast situation. Innan målet kom så spelade Turkiet inte bra och istället var det belgarna som hade fått igång sitt spel. Detta var inte alls någon turkisk supporter hade förväntat sig och i 28e minuten small det. En hörna från vänster slås in och där står mannen vi skulle vara försiktiga med, nämligen Van Buyten. Servet Cetin låter sig bli överkörd av Buyten och Onur rusar ut för att boxa ut den men träffar inte bollen alls o 0-1 till borta laget var ett faktum. Efter 5 minuter (33emin) så satsar Fellaini allt vad han har på Arda Turan och kommer in med sulan vad jag såg i alla fall på min stream och träffar Arda Turans högra ben. Det hade inte alls varit fel med ett rött kort men domaren ville inte visa upp något kort alls. Emre blir hur förbannad som helst över tacklingen för att Fellaini inte fick något kort för det han gjrode och istället blir det Emre som blir varnad. Turkiet försöker komma fram nu efter att ha släppt in ett mål(fick en extra fart i dem?) men Kompany och Van Buyten körde sina ”klassiska jag” och fällde/sparkade ner de turkiska spelarna då de kom fram och båda två fick i alla fall varningar till slut innan 1:a halvlek var  slut. Detta var ett starkt plus då Arda kunde utmana mer och då skulle Kompany och Van Buyten få vara mer lugna än tidigare. Inget mer händer i första halvlek och bortalaget leder med 1mål till noll.

I andra halvlek är Turkiet vassare och säkerligen körde Guus Hiddink ”hårtorkens makt” i halvlek. Turkiet gjorde ett offensivt byte då man tog ut Selcuk Inan och satte in anfallaren Semih Sentürk. Efter 3minuter in i andra halvlek så kvitterar Turkiet genom Hamit Altintop! Det är Ismail Köybasi som kommer längst vänsterkanten och spelar in lågt snett inåt bakåt där Hamit testar skott men blockas en gång av en belgare, dock får Hamit en andra chans och denna gånger sitter bollen i nät! Turkiet pressar o pressar för att få till ett till ledningsmål och de har publikens fulla stöd som sjunger på Sükru Saracoglu. Jag sa till er att van Buyten och Kompany skulle få ta det lite lugnare nu i och med deras gula kort de fick i första halvlek. Kompany ville inte lyssna utan i 64e minuten sträckte benet långt upp i luften(hög spark) vid en turkisk spelare som hade bollen som jag inte kommer ihåg vem det var. 2 gula= utvisad Kompany. O nu blev man extra tänd, både på läktaren, på planen, framför tvn och framför datan! O tre minuter senare(67emin) så gör inhopparen Semih Jokern Sentürk 2-1 och hela SS goes crazy!! Jag hinner tyvärr inte se vem som assisterade till målet i reprisen då min stream lagade då och då. Men vi kunde inte få vara glada i ens 5 minuter… Belgarna får en frispark ute till höger(än en gång en fast situation!) och in kommer den inskruvade bollen till bortre som ska till Romelu Lukaku o två Turkiet spelar går upp för att rensa bort den, det finns ingen anledningen till Onur att rusa ut till den och försöka boxa ut den(även denna gången får han ingen touch på bollen!), bollen går istället in i straffområdet och där står än en gång Van Buyten o får göra 2-2 till Belgien.(Hur ofta gör en mittback 2mål på 1match?) 2-2 är resultatet och Belgien är ändå 10man. Turkiet fortsatte i alla fall att pressa och för att få mer offensiv kraft bytte man in Gökhan Gönül och ut gick Sabri. 9 minuter senare smäller det igen! Gökhan Gönül du får ha tröja nummer 7 hur länge som helst, inbytt och gör assist till Ardas 3-2 mål som touchade Fellaini påvägen in. Nu hade man ledning igen och nu var det bara till att hålla ledningen. 81 första minuten kommer Selcuk Sahin in istället för Tuncay, för att spela deffensivt. Selcuk hinner inte göra mycket speciellt än att dra på sig ett gult kort. Matchen slutresultat blir 3-2 och Turkiet har fått en drömstart i gruppen.

Laget:
Onur var inte alls den Onur som han var mot Kazakhstan (bättre motstånd idag men det var billiga mål vi släppte in). Deras andra mål hade inte inträffat om Onur inte rusat ut som en galning. Backlinjen var väl godkänt får man väl säga då två av dem som assisterade till målet var ytterbackar(Köybasi och GG). Köybasi har något att bevisa mer, GG ska in i startelvan så fort som möjligt! Mittbacksparet var ok idag, (har vi hittat en ny mittback i Ömer?) men däremot tvivlar jag på om Servet ska vara kvar. Det är inte samma Servet från 2008 och nya unga spelare måste in i landslaget. Mittfältet var det ändringar på, bäst där var: Hamit Altintop. 1assist 1mål. 2mål på 2matcher. Det är bara att fortsätta. Sedan får Nuri Sahin än en gång inte spela utan Selcuk Inan kommer in istället, i mina ögon är han en sämre spelare än Nuri. Mehmet Aurelio tycker jag har gjort itt i landslaget också, han är seg och gör inte nån stor förändring. Emre är fortfarande en krigare men han tar på sig onödiga kort. Skärpning krävs där…
Anfallarna: Tuncay måste säkerligen läman England, de går inte bara att nöta bänk hela tiden. Formen är inte alls på topp och Semih har bevisat att han ska spela. Arda, Turkiets bäste seplare fortsätter att leverera och blev matchvinnare!

Gruppen:

Takımlar O G B M A Y P
1.ALMANYA 2 2 0 0 7 1 6
2.TÜRKİYE 2 2 0 0 6 2 6
3.AVUSTURYA 1 1 0 0 2 0 3
4.BELÇİKA 2 0 0 2 2 4 0
5.AZERBAYCAN 1 0 0 1 1 6 0
6.KAZAKİSTAN 2 0 0 2 0 5 0

Andra matcher som spelades igår:

Österrike 2 – 0 Kazakhstan
Tyskland 6 – 1 Azerbaidjan

Målen från gårdagens match :