U17-landslaget kvalar till EM

Det turkiska U17-landslaget inledde för några dagar sen sin väg till U17-EM i Serbien genom att besegra Armenien med klara 3-0. Målskyttar var Okay Yokuslu, Ibrahim Yılmaz och Okan Deniz. Ikväll fortsätter kvalspelet med match mot Island.

Turkiet lottades i Grupp 7 och förutom Island och Armenien så spelar också Tjeckien i gruppen. Spelplatsen för gruppspelet är Island.

52 länder är indelade i 13 grupper. Ettan och tvåan i dessa grupper tillsammans med de två bästa tvåorna går vidare till nästa gruppspel där de sju gruppvinnarna går vidare till slutspelet i Serbien tillsammans med värdnationen.

Abdullah Ercan leder det här unga landslaget och han har med följande spelare på resan till Island; Murat İRİŞLİ, Salih UÇAN, Alparslan Emre ÇAPAR (Bucaspor), Okan DENİZ, Sercan ŞEN, Taha Can VELİOĞLU (Bursaspor), Kadir ARİ, Mehmet Erkut ŞENTÜRK (Beşiktaş A.Ş.), Enver Cenk ŞAHİN, İbrahim YILMAZ (Büyükşehir Bld. Spor), Recep NİYAZ, Beykan ŞİMŞEK (Fenerbahçe), Ahmet Yılmaz ÇALIK, Selahattin ÖZCAN (Gençlerbirliği), Okay YOKUŞLU (Altay), Aykut GÜLER (Gaziosmanpaşaspor), Hakan ÇALHANOĞLU (Karlsruher SC), Yusuf MERSİN (Milwall).

Den enda spelare jag har hört talas om i det här gänget är Recep Niyaz, bara 15 år men får redan nu vara med i U17-landslaget. Han anses vara en av landets största talanger och flyttade till storklubben Fenerbahce tidigare i somras.

Spelschema
Tjeckien 4-2 Island
Turkiet 3-0 Armenien
Turkiet – Island
Tjeckien – Armenien
Turkiet – Tjeckien
Armenien – Island

Turkiet och Tjeckien bör gå vidare från grupp 7 utan några som helst problem.