Varför Aykut Kocaman?

Att vi inte lyckas vinna trots flera klara målchanser är något jag kan leva med. Bollen ville inte går vår väg ikväll. Både Mamadou Niang och Issiar Dia gjorde det bra längst fram och skapade chanser på egen hand men duon, vi kan kalla de ”Mamadia” hade inte den rätta flytet som krävs för att sätta dit bollarna. Nu i efterhand är det inte så mycket man kan göra åt saken. Tycker ändå att vi ska ta med oss det här till kommande matcher då jag är övertygad om att det kommer att bli bättre framöver. Inte kan det vara så illa som många ”motståndare” snackar om, att vi skulle ha hämtat in ”Güiza version 2.o”? Jag hoppas verkligen inte det. 

Men å andra sidan hade jag inte blivit förvånad om Niang blir en flopp då vi de senaste åren hämtat in både Kezman och Güiza, två stora målskyttar utomlands som har misslyckats totalt. Nu ska vi inte tänka i de banorna, utan en fråga som jag skulle vilja ha svar från Aykut Kocaman är – VARFÖR SPELADE INTE MIROSLAV STOCH? Och jag vill ha ett ärligt svar.

Han har helt klart varit vår bästa spelare så här långt på säsongen MEN gjorde en dålig match mot Kayserispor senast. Räckte det för att bli petad till nästa match? Ska vi gå efter den mallen så borde Alex sitta längst upp på läktaren. Miroslav Stoch är Fenerbahces framtid och ska då få spela varje match från start om han är skadefri, vilket han är. Det spelar ingen roll om han skulle göra en eller tre raka dåliga matcher. Han är fortfarande ung och behöver göra misstag för att kunna rätta till de. Men då måste han spela.

En spelare som är Fenerbahces framtid får sitta på bänken i sin första derbymatch medan en annan som troligen kommer att lämna klubben nästa sommar får spela….???

Jag har hela tiden sagt och kommer fortsätta att säga det. Alex ÄR INTE den spelare han en gång var och borde därför av den anledningen INTE vara en startspelare för Fenerbahce. Okej, han hade en jättechans mot Besiktas men inte ens den kunde han sätta.

Förutom den chansen så var han osynlig. Alex är en bra spelare att ha i laget när man har mycket bollinnehav mot sämre motstånd.

Tänk er hur bra det hade varit att ha Miroslav Stoch i kvällens match när vi satsade på kontringar? Dia och Niang gjorde det hur bra som helst medan Alex hade nog tankarna någon annanstans (om det inte var på stränderna i Brasilien så var de nog på hans fru som är på sjukhus).

Mot slutet av matchen när Besiktas tryckte på för fullt och bjöd oss på kontringar hade det varit ett perfekt tillfälle att ge Stoch chansen inför de fantastiska hemma fansen. Det hade i så fall varit hans debut i ligan inför hemmapubliken. Men istället för att kasta in en pigg Stoch mot trötta försvarare så väljer Aykut Kocaman att slänga in Cristian…………………………………………….Cristian? Varför Aykut Kocaman? Varför?

Till nästa match hoppas jag på att Miroslav Stoch åter finns med från start. Det är inget svårt val.

Jag upprepar det igen. Miroslav Stoch ÄR Fenerbahce framtid INTE Alex de Souza!