Besiktas 2-3 Manisaspor

 

Ett skadedrabbat Besiktas tog emot Manisaspor på Inönu Stadi och fansen liksom alla andra räknade inte med att Besiktas skulle förlora idag.

Följande startelvor:

Besiktas JK
Hakan , Hilbert , Ferrari  (Dk. 28 Zapotocny ), İbrahim Toraman  (Dk. 75 Onur ), İbrahim Üzülmez , Ernst , Necip , Fink  (Dk. 62 Holosko ), Tabata , Bobo , Nobre

Manisaspor
İlker, Ömer Aysan , Dixon, Kalabane  (Dk. 22 Burak ), Eren , Isaac , Mehmet Güven , Yiğit İncedemir , Murat Erdoğan (Dk. 83 Momha ), Simpson , Makukula  (Dk. 62 Yiğit Gökoğlan)

Domare: Barış Şimşek , Mustafa Sönmez , Mehmet Metin

Målen: Dk. 7 Isaac, Dk. 52 Dixon, Dk. 69 Yiğit Gökoğlan (Manisaspor), Dk. 14 Bobo, Dk. 89 Ernst (Beşiktaş

Varningar: 45 2 Tabata, Dk 71 Bobo, Dk. 75 Necip (Beşiktaş), Dk. 59 Eren, Dk 62 Yiğit İncedemir, Dk. 85 Momha, Dk. 89 Ömer Aysan (Manisaspor)
Utvisningar: Dk. 54 Tabata (Beşiktaş), Dk. 81 Eren (Manisaspor)

Matchen:

Besiktas hade sina två bästa spelare borta. Nämligen Quaresma och Guti. Även Ekrem Dag, Rustu Recber, Mehmet Aurelio, Ekrem Dag, Ersan, Erhan och Ridvan var skadade. Jag trodde Besiktas ändå skulle greja detta med Bobo som har gjort flest mål i BJK. Men så blev fallet inte.

Vi fick redan se första målet i 7e minuten! Isaac Promise gav 0-1 till sitt Manisaspor efter att ha placerat in enkelt och lugnt i målvaktens motsatta hörn. Vi ska även säga att Simpson spelade fram en mycket fin passning till Promise.

Men Besiktas kvitterade efter 7 minuter senare genom formstarke Bobo. Necip slog in bollen i straffområdet, högsta grad menat att nå Tabata men istället kom den fram till Nobre som spelade bollen till Bobo då som gjorde 1-1. I och med målvakten stod vänstra stolpen mycket nära så borde han i mina ögon ha tagit den bollen då Bobo sköt lågt nere vid vänstra stolpens insida.

Inget mer speciellt hände i första halvlek förutom att Tabata drar på sig ett gult kort i 45e munten. Ställningen var 1-1 i paus.

7 minuter in i den andra halvleken så dök den förre Malmö FF spelaren Jimmy Dixon upp och gav Manisaspor ledningen. 52 minuter spelad och 2-1 för bortalaget. Målet kom efter en frispark från vänster mot bortre stolpen och där stod Dixon o nickade bollen i mål.

Bara tre(55e minuten) minuter senare får Tabata i Besiktas syna det röda kortet. Besiktas var nu 10man på plan och låg under med 2-1. Sedan i 59e minuten och i 62a minuten får Manisaspor två varningar. Aydin och Incedemir blir de spelare som blir varnade i Manisaspor.

Och 7(!) minuter efter den senaste varningen i matchen så blir det 3-1 för bortalaget efter att Yigit Incedemir gjort mål. Fint samspel med honom och Murat Erdogan. Incedemir varnad och målskytt som sagt på 7 minuter.

I 72 andra minuten blir Bobo varnad och i 75e minuten blir Necip Uysal varnad i Besiktas-laget.

I 81a minuten blir Manisaspor kvar på plan med lika många spelare som Besiktas efter att Aydin fått sin 2andra gula kort och får se det röda dyka fram. 9 minuter kvar av matchen och spännande avslutning.

85a minuten för J. Momha gult kort och i 89e minuten får även Baris gult kort i Manisaspor.

Besiktas kom inte närmare än en reducering igenom Ernst som nickade in en frispark som slogs in i boxen. Slutresultate blev 2-3 och många BJK fans var chockade efter matchen, hur kunde det sluta såhär?

Målen: