Det kan bli en rolig säsong

Hård kritik efter fiaskot i Europa, lika kritiserad tränare och en del spelare är ifrågasatta. Spelet stämmer inte till 100 % men ändå vinner vi matcher, gör många mål och ligger trean i tabellen med tjugo gjorda mål framåt, överlägset flest i ligan så här långt. För att inte glömma bort att nyförvärvet Mamadou Niang öser in mål. Och inte bara det, han skapar betydligt fler och hade med lite flyt gjort utan tvekan minst tio mål. Fortsätter vi på den här vägen kan det bli en mycket rolig säsong för oss supportrar.

På matchrapporten skrev jag ”varken Miroslav Stoch, Daniel Güiza, Ugur Boral, Özer Hurmaci, Semih Sentürk, Fabio Bilica, Cristian Baroni, Mert Günok eller Bekir Irtegün satt på bänken”. De här spelarna hade platsat i vilket annat lag som helst i Turkiet. Tillsammans med Besiktas har vi den starkaste och bredaste truppen vilket vi också har sett under säsongen så här långt.

Och skulle vi vinna derbyt mot Galatasaray om två veckor samtidigt som Besiktas fortsätter att gå bra så kan det bli en titelrace mellan oss där andra lagen får ses som utmanare.

Så fort någon petas börjar snacket i turkiska media men tränaren Aykut Kocaman sa en intressant sak på presskonferensen när han fick frågan om varför Cristian och Bilica var petade. Han svarade att det inte finns några problem mellan honom och spelarna utan om de här två fortsätter att träna bra så kommer de att få chansen precis som Kazim fick idag.

Några problem mellan honom och Kazim finns inte heller och jag tror honom. Enligt rapporterna har Kazim som drog på sig en onödig utvisning i matchen mot Young Boys, som kan ha kostat oss en plats i Champions League tränat på bra och fick också chansen till slut.

Dörren är öppen för alla”.
– Aykut Kocaman

En annan positiv sak är att Aykut Kocaman satsar på disciplin. Något som jag tycker har saknats de senaste åren eftersom vi har gång på gång sett hur våra spelare dragit på sig onödiga gula- och röda kort som har kostat oss dyrt. Dessutom har han börjat ge chansen till unga spelare som har visat att de håller måttet. Jag hoppas att han fortsätter med det eftersom det finns andra duktiga spelare i våra ungdomslag.

Fenerbahcesupportrarna ska vara glada
– Ridvan Dilmen

Under förra säsongen drog vi på oss en röd- och tjugo gula kort på de sju första matcherna, den här säsongen har det bara blivit elva gula kort.