Fenerbahce 3-0 Genclerbirligi: Tre enkla poäng!

Fenerbahce gjorde sitt jobb och vann med klara 3-0 utan att förta sig. På förhand såg det ut att bli en rätt så enkel match för kanariefåglarna då Genclerbirligi kom till spel utan flera ordinarie spelare, däribland Labinot Harbuzi. Dessutom fick första målvakten Serdar Kubilge kasta in handduken innan avspark och det var istället den 19-årige målvakten Özkan Karabulut som fick ställa sig i målet. Andra spelare som saknades var långtidsskadade Mustafa Pektemek och Debatik Curri samt den meriterade skotten Michael Stewart och bosniern Ermin Zec.

Fenerbahce i sin tur kom till spel med en väntad startelva: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Diego Lugano, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Emre Belözoglu, Selcuk Sahin, Issiar Dia, Alex de Souza och Mamadou Niang.

Men även hemmalaget saknade flera spelare då varken Miroslav Stoch, Daniel Güiza, Ugur Boral, Özer Hurmaci, Semih Sentürk, Fabio Bilica, Cristian Baroni, Mert Günok eller Bekir Irtegün satt på bänken. Snacka om bredd!

När domaren till slut blåste av matchen så visade sig också att det blev tre enkla men mycket viktiga poäng för Fenerbahce. Hemmalaget var annars det laget som öppnade matchen bäst och tryckte på för ett par tidiga mål och första målet kom också efter ett snyggt anfall som avslutades i mål av Mamadou Niang, hans sjunde mål på sex matcher den här säsongen!

Några minuter senare skulle tvåan också komma när Niang efter att ha snurrat upp Genclerbirligis försvar försökte hitta Mehmet Topuz i straffområdet men Aykut Demir hann före och lyckades oturligt styra bollen in i eget mål.

Efter 2-0 drog Fenerbahce ner på tempot och bevakade ledningen samtidigt som man satsade på kontringar. Vilket vi även fick se i den andra halvleken där Genclerbirligi hade mest boll och Fener kontrade. T.o.m när ”Gencler” fick Mile Jedinak utvisad så flyttade inte Fenerbahce fram positionerna utan lät Genclerbirligi styra och just 3-0 kom också efter en kontring där Niang hittade GG med en lång boll och GG i sin tur spelade fram Andre Santos som gjorde sitt första mål för säsongen.

Men Fenerbahce hade bud på fler mål främst genom Niang som sköt ovanför ribban och Topuz som lyckades med att missa målet trots ett friläge efter en hörna signerad Alex de Souza.

Sammanfattning
Spelarna förtog sig inte i onödan utan gjorde sitt jobb där Genclerbirligi knappt bjöd på något motstånd trots att man stora delar av matchen var det förande laget. Saknaden av viktiga offensiva spelare som Harbuzi och Zec satte sina spår i Thomas Dolls spelare.

Matchens glädescener

  • Mamadou Niang fortsätter att imponera, gör mål och skapar chanser till både sig och sina lagkamrater.
  • Joseph Yobo, vilken spelare. Var felfri och är en perfekt komplement till Diego Lugano i mitt försvaret.
  • Det var roligt att se Colin Kazim-Richards sitta på bänken. Hann inte uträtta så mycket när han väl kom in men ändå kul att se honom igen. Vi får hoppas att det är en ny version av Kazim-Kazim vi får se den närmsta tiden.
  • Andre Santos fick göra mål igen. Hoppas det får fart på brassen.
  • Gökay Iravul. 17-åringen gjorde debut i tävlingssammanhang och Aykut Kocaman fortsätter att satsa på ungdomarna efter Okan Akan och Mert Günok.

Fenerbache 3-0 Genclerbirligi (2-0)
1-0 Mamadou Niang (21)
2-0 Aykut Demir, självmål (25)
3-0 Andre Santos (88)

Stadion: Şükrü Saracoğlu Stadion
Domare:
Fırat Aydunus, Baki Tuncay Akkın, Serkan Akarca
Fenerbahce
: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Caner, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk (Andre Santos dk. 56), Dia (Kazım dk. 82), Alex, Niang (Gökay dk. 89)
Avbytare
: Serkan, İlhan, Okan, Gökhan Ünal
Genclerbirligi
: Özkan, Orhan, Kulusic, Aykut, Murat (Hurşut dk. 79), Jedinak, Patiyo , Cem Can, Oktay (Soner dk. 46), Serkan, Smeltz (Alparslan dk. 71)
Avbytare
: Ramazan, Billy Osman, Mahmut, Cem Atan

Utvisning: Jedinak (dk. 67) (Gençlerbirliği)
Varningar
: Jedinak, Orhan (Gençlerbirliği), Emre, Gökhan Gönül (Fenerbahçe)