Hur bra är Frank Rijkaard som tränare?

Han inledde sin tränarkarriär som förbundskapten för Holland. Förde landet till EM-semifinal men avgick efter förlusten mot Italien på straffar. Han tog sedan över rollen som tränare för Sparta Rotterdam och med han vid rodret åkte laget ner en division för första gången i klubbens historia. Efter fiaskot kom det som en överraskning när han tog över tränarjobbet i Barcelona men det var där han också blev ett ”stort” namn inom tränarkåren. Han förde Barcelona till två ligaguld. Dessutom vann han den spanska supercupen två gånger men den största bedriften är ändå segern i Champions League säsongen 2005/2006.

När han väl lämnade Barcelona var han arbetslös i över ett år innan han skrev på ett tvåårskontrakt med Galatasaray. Första säsongen i Turkiet blev det ”bara” en tredje plats i ligan, en stor besvikelse för fansen och den här säsongen har inte alls börjat bra.

Misslyckandet i Europa League-kvalet har följts upp en ojämn start på ligan där laget har en negativ målskillnad på hemmaplan.

Efter att ha läst intervjun med Zlatan Ibrahimovic så ställer jag mig frågan: Hur bra är han egentligen som en tränare?

Så här säger Zlatan om Guardiola: ”Att vara tränare i Barcelona är inte svårt. De vann sex troféer på ett år men vem skulle inte göra det med det laget?

Nu vann Frank Rijkaard inte sex titlar med Barcelona utan han stannade vid tre stycken men Zlatans citat passar ändå utmärkt in på Rijkaard också.

Läs Zlatans intervju om Guardiola och lite till inför matchen mellan Real Madrid och Milan här.