Inför helgens omgång *UPPDATERAD*

Vi är framme vid den 7:e omgången som drar igång ikväll och avslutas på Söndag med toppmatchen Trabzonspor – Besiktas.

Karabükspor – Galatasaray
– Nykomlingar mot en av favoriterna till att vinna hela ligan. Första gången lagen mötts på 11 år och det är Galatasaray som har stor fördel i tidigare matcherna. Men det har ingen betydelse ikväll. Bortalaget är favoriter men som vanligt gäller det inte att underskatta motståndet. Båda lagen har fin form där hemmalaget har inte förlorat på tre matcher medan Galatasaray har fyra raka segrar!

Bucaspor – Eskisehirspor
– Nykomlingen Bucaspor mot kris laget Eskisehirspor som fortfarande inte har hittat en ny tränare sedan Riza Calimbay fick sparken. Bucaspor spelar tätt och jämnt och kan ikväll utnyttja krisen i ”Es, Es”. Men bortalaget är bättre än tabellen visar och kan mycket väl få utdelning ikväll. En jämn match att vänta i en match som kan sluta hursomhelst.

Manisaspor – Kayserispor
– Ariza Makulula mot sin gamla klubb. Hur ska det sluta? På förhand är detta en svår tippat match där Manisa har visat upp bra form medan Kayseri saknar Cangele. Zalayeta måste komma igång med målskyttet snarast om laget inte ska tappa allt för många poäng. En som däremot har hittat målformen är Josh Simpson och han kan tillsammans med Makulula bli en obehaglig överraskning för de flesta.

Ankaragücü – Konyaspor
-Hemmalaget ska vara favoriter mot nykomlingarna men det finns ett par tjecker i Konyaspor som har visat bra form den senaste tiden och låg också bakom målen i förra omgången. Det är så många jämna matcher i den turkiska ligan att det är svårt att tippa. Måste ändå säga att Ankaragücü har så här långt varit en besvikelse trots bra värvningar medan Konyaspors mål är att undvika nedflyttning.

Fenerbahce – Genclerbirligi
Läs här.

Istanbul B.B. – Bursaspor
– IBB började säsongen bra men har börjat rasa i tabellen medan Bursaspor går bra i ligan men sämre i Europa. Bursa är givetvis favoriter och har full manskap och jag är rätt så säker på att spelare som Ozan Ipek och Volkan Sen vill visa Hiddink att de hör hemma i landslaget.

Sivasspor – Gaziantepspor
– Bortalaget vann sin första match för säsongen förra omgången och hemmalaget har en knackig försvar. Om man jämför klubbarnas målskillnad, 5-14 för Sivas och 3-3 för Gaziantep så är det helt olika världar. Gaziantepspor är ett bättre lag i grunden och bör också vinna nu när man har fått känna på hur det känns men Sivasspor kan kriga till sig poäng.

Trabzonspor – Besiktas
Läs här.

Antalyaspor – Kasimpasa
– Hemmalaget är på uppgång och Kasimpasa är idag seriens sämsta lag men laget har en anfallare vid namn Sahin Aygünes som på egen hand kan rädda poäng men räcker han ensam till mot flera matchvinnare i Antalyaspor?