Inför Konyaspor – Fenerbahce: Mot tredje raka segern

Både Besiktas och Galatasaray förlorade sina matcher. Fenerbahce har ikväll chansen att skapa sig ett litet försprång gentemot sina konkurrenter.

Fenerbahce reste igår till Konya utan lagkaptenen Alex de Souza, Daniel Güiza, Ugur Boral, Selcuk Sahin, Ilhan Eker, Gökhan Ünal och Cristian Baroni. De fyra första är skadade medan de tre sista är petade. Intressant att Cristian petas trots att Selcuk är skadad.

Med i truppen finns istället: Volkan Demirel, Serkan Kırıntılı, Mert Günok, Gökhan Gönül, Fabio Bilica, Joseph Yobo, Diego Lugano, Andre Santos, Caner Erkin, Bekir İrtegün, Issiar Dia, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Gökay İravul, Özer Hurmacı, Miroslav Stoch, Semih Şentürk, Mamadou Niang och Kazım Kazım.

Det är ännu oklart om Diego Lugano (tarminfektion), Issiar Dia (influensa) och Mamadou Niang (knäskada) kommer att spela mot Konyaspor. Det bästa vore nog om dessa stod över kvällens match för att istället förbereda sig inför derbyt mot Galatasaray på söndag.

Vi har en bred trupp den här säsongen och flera spelare som i vanliga fall sitter på bänken är säkert sugna på att visa upp sig.

Med risk för ytterligare skador ser jag gärna att Aykut Kocaman ställer upp med följande elva:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül – Joseph Yobo – Fabio Bilica – Andre Santos
Kazim-Kazim – Emre Belözoglu – Mehmet Topuz – Miroslav Stoch
Özer Hurmaci
Semih Sentürk

Konyaspor som står för motståndet har inte vunnit på sex matcher och laget har både gjort sig av med en spelare (Kanfory Sylla) samt stängt av en annan (Thierry Tazemeta) den senaste veckan.

Spelaren att hålla ögonen på i hemmalaget är slovaken Peter Grajciar som har en mycket känslig högerfot. Han ligge bakom det mesta i offensiv väg för Konyaspor tillsammans med landsmannen Ivan Lietava och bägge spelarna delar den interna skytteligan i klubben med två mål vardera.

Matchen mellan Konyaspor och Fenerbahce startar klockan 19.00 och sänds som vanligt på LigTV.

Domaren heter Abdullah Yılmaz och till sin hjälp har han Gökhan Memişoğlu samt Serhan Malkoç.